Готові ви стати підприємцем?

   Як правило, перед запуском власної справи люди запитують самі себе про те, наскільки конкурентоспроможний їх продукт і чи достатньо досліджено ринок, щоб відкрити нове підприємство. Але коли бізнес-план досить добре опрацьований і з'являється необхідність перейти до наступного етапу - збору коштів, багато хто забуває про дуже важливий аспект роботи - психологічну готовність.
   За всіма перевагами роботи на себе ховається безліч підводних каменів. Вам необхідно пам'ятати про те, що хорошого плану дій мало, необхідно уявляти себе в ролі підприємця і бути готовим до колосальної відповідальності.

   Бажання відкрити власне підприємство часто з'являється, коли людям все менше подобається працювати на когось. Це призводить до думок про те, що ставши власником бізнесу, можна позбутися багатьох проблем. У той час, як працюючи на себе з'являється можливість самостійно розпоряджатися своїми можливостями і часом, це далеко не все, що ви отримаєте.
   Все інше, що ви отримаєте разом з особистим підприємством, буде приносити трохи менше задоволення.
   Підприємці повинні усвідомлювати, що приватне підприємство - це важка робота. Вона вимагає самодисципліни, і рух вперед, незважаючи на різні труднощі і перешкоди.
   Бажаючим працювати на себе варто спочатку ознайомитися зі специфікою роботи над власним підприємством, пройти навчання в спеціалізованих школах, особливо це стосується людей, які не стикалися з нюансами ведення бізнесу.
   Пропонуємо відповісти на кілька запитань, які допоможуть вам зрозуміти, чи зможете ви існувати з власним підприємством.

Чому я хочу займатися бізнесом?

   Багато починаючих підприємців ідуть на поводу у можливостей для заробітку, але їх бажання працювати над підприємством проходить протягом декількох років. У той час, як бажання заробити повинно бути доповненням до бажання втілити в життя глобальний задум. Щоб справа стала дійсно прибутковою, ви повинні отримувати задоволення від того, що робите.
   У процесі розвитку бізнесу ви все ще відчуваєте пристрасть до того, чим займаєтеся? Єдиний спосіб бути впевненим у перспективності вашої справи - бажання розвиватися і наявність цілей.

Чи впевнений я, що не зможу реалізувати себе на нинішній роботі?

   Підприємцями можуть бути не всі. Багато запускають власне підприємство і вже в процесі роботи розуміють, що це зовсім не те, що їм потрібно. Деяким людям необхідно всього лише трохи більше відповідальності на їхній нинішній роботі: більше команду, більше завдань.
   Підприємництво не варто розглядати як компенсацію недоліків нинішньої роботи. У такому випадку, вкладіть час і сили в пошук нових можливостей на поточному місці роботи.

Чи є у мене знайомі, які зможуть допомогти?

   Подивіться на коло вашого спілкування і визначтеся, чи є серед знайомих люди, які зможуть допомогти вам запустити бізнес. Беріть участь в обговореннях, різних конференціях, зверніться до експертів, які зможуть направити вас в потрібне русло. Шукайте моральну підтримку.
   Часто підприємці виявляються наодинці зі своїми проблемами. Наявність знайомих, здатних допомогти - може зіграти ключову роль.

У які терміни ви зможете втілити ідею в життя?

   Якщо ви відчуваєте, що готові стати підприємцем, дайте собі час, щоб підготуватися психологічно до нового життєвого етапу. Ще раз запитайте себе, чому ви прийняли дане рішення, перегляньте бізнес-план і можете спокійно починати роботу над запуском підприємства. І вже в процесі роботи ви зрозумієте, коли настане момент, щоб відкрити підприємство.
   Ми радимо вам чекати, поки все буде ідеально. Короткого шляху не існує, вам доведеться багато трудитися і тільки тоді ви побачите плоди своєї праці.