Бізнес ідея: приватна пекарня

 
Приватна пекарня
 Виготовлення та продаж хлібобулочних виробів завжди було прибутковим і успішним видом підприємницької діяльності, тому багато успішних людей, починали свій шлях саме з цього бізнесу.
   Щоб домогтися реальних результатів і організувати успішний бізнес, підприємець повинен віддавати цій справі всю свою енергію та організаторські здібності, оскільки технологія випічки хліба має свої індивідуальні особливості.

   Організація хлібобулочного виробництва

   Технології. Для початку, бізнесмен повинен детально вивчити технологію виробництва хліба: які інгредієнти і в якій послідовності використовуються, а також час, необхідний для випічки хлібобулочних виробів. Слід зазначити, що навіть при однаковому алгоритмі дій, не завжди виходить ароматний і запашний хліб.
   Багато в чому це залежить від борошна, її сорту і вмісту клейковини, а також інших інгредієнтів. Тому, при закупівлі необхідних компонентів, підприємець повинен приділяти особливу увагу якості продуктів.

   Устаткування. Сучасне технологічне обладнання дозволяє істотно полегшити працю в пекарнях і на хлібокомбінатах. Одна лінія здатна робити заміси, формувати і вистоювати заготовки.
   Після того, як всі умови процесу дотримані, продукт відправляється в піч, де випікається в відповідності зі строго встановленим часом. Вартість такого обладнання досить висока, і у підприємця не завжди вистачає грошей на його придбання.
   Як відзначають на бізнес форумах, виходом із ситуації може бути залучення інвестиційних коштів, або оренда або лізинг обладнання. Лізинг дозволить частинами виплачувати необхідні суми, а вільні кошти можуть бути спрямовані на інші виробничі цілі.

   Приміщення. Це складне і відповідальне питання, оскільки при виборі приміщення потрібно дотримання встановлених норм і правил для такого типу виробництв. Крім пожежної безпеки, пекарня повинна відповідати санітарно-епідеміологічним нормам і вимогам, так як при виробництві продуктів харчування, ці правила повинні неухильно виконуватися.

   Штат співробітників. Без кваліфікованих тістомісильників або пекарів в даній сфері не обійтися, тому підбору співробітників повинна приділятися достатня увага з боку підприємця. Кожен співробітник повинен знати свої обов'язки і неухильно їх дотримуватися. Тільки таким чином можна досягти високих результатів і випікати смачний і ароматний хліб.