Ломбард - золоте дно!

 
Ломбард - золоте дно!
 Нерідко до послуг ломбарду вдаються громадяни середнього класу - найчастіше це бізнесмени, яким необхідні гроші для розвитку своєї справи. Звернень в ломбард найбільше влітку і в дні після свят. Рентабельність середньостатистичного ломбарду становить 40%. Тому цей бізнес можна сміливо назвати відмінною ідеєю.

   Позикові і класичні ломбарди. Є два види організації ломбардного бізнесу. Ломбарди бувають позикові і класичні. У класичному варіанті ломбард зацікавлений в тому, щоб клієнт, який щось здав, в подальшому це викупив. Ломбарди ж позикові працюють інакше. Вони вкрай дешево оцінюють принесене клієнтом майно, завищують процентну ставку. Тобто створюють умови, при яких клієнтові невигідно викуповувати здані цінності, і так поповнюють свій прибуток.
   Нюанси відкриття ломбарду. Для роботи вам буде необхідний комп'ютер зі спеціальними програмами, за допомогою яких вам не важко буде вести облік заставних речей клієнтів, що звернулися. Потрібні і офісні меблі. Щоб визначати вагу майна, вам буде потрібно купити хороші електронні ваги. Для з'ясування якості ювелірних виробів також потрібне спеціальне приладдя, яке допоможе визначити пробу дорогоцінного металу.
   Є в цьому бізнесі і явний мінус. Під час отримання будь-якої речі в заставу дуже складно визначити її походження. Невідомо, крадена вона чи ні. Щоб не зазнати збитків, потрібно укласти відповідний договір зі страховою фірмою. Тобто убезпечити себе від грошових втрат, якщо поліція вирішить конфіскувати у вас крадене майно.
   Що необхідно для відкриття ломбарду?
   1. Гроші на оренду приміщення.
   2. Спеціальне обладнання.
   3. Первинні вкладення.
   4. Ліцензія та дозвільні документи.
   5. Засоби охорони та захисту.
   6. Страховка.
   Ломбард не може обійтися без грамотного оцінювача ювелірних виробів. Потрібна людина з хорошим досвідом роботи, яка може відрізнити оригінал від підробки. Для оцінки ювелірних виробів потрібен вузькопрофільний фахівець, тому не слід змушувати його давати оцінку ще й автомобілям або побутовій техніці.
   Кожен вид майна повинен приймати досвідчений і грамотний фахівець.
  Окупляться витрати приблизно через два роки. Зрозуміло що, прибутковість багато в чому буде залежати від місцезнаходження ломбарду. Важливі також ваші кредитні ставки і кредитні терміни, які ви встановили. Реклама - ще один важливий момент в даному бізнесі.
   Головна небезпека для власника ломбарду - видати заставу під крадену річ. Але досвід демонструє, що ломбардна справа дуже поширена і успішна повсюдно незважаючи на існуючі ризики.