Бізнес ідея: прибирання після ремонту

 
Прибирання після ремонту
 Бізнес, заснований на наданні клінінгових послуг, може здаватися найпростішим і маловитратним по капіталовкладенню. Дійсно, знадобляться лише вмілі руки, трохи миючих засобів, нехитрий інвентар і міцна спина, якщо доведеться прибирати багато будівельного сміття. Цю фізичну складову необхідно доповнити відповідними навичками і знаннями.

   Організація бізнесу

   Будь-який бізнес потрібно починати з врегулювання юридичної складової, тобто обов'язковою умовою є реєстрація, щонайменше, приватного підприємця на єдиному податку, з усіма витікаючими зобов'язаннями.
   Далі, потрібно визначитися з видом послуг, що будуть надаватися. Адже від цього залежатиме мінімальний набір придбаних засобів та обладнання.
   Як зазначає компанія, що займається прибиранням після ремонту, для простого вивозу будівельного сміття і подальшого вологого прибирання знадобиться мінімальний господарський інвентар (відра, ганчірки, щітки, мішки для сміття різного об'єму, миючі засоби тощо) і транспортний засіб. Для прибирання приміщень, не підключених до подачі води, потрібно передбачити власне джерело води(ПВХ-бочку достатнього обсягу).
   Якщо передбачається додаткове очищення м'яких меблів і килимів від будівельного пилу, потрібно більш серйозне обладнання - потужні миючі пилососи.
   Працювати можна поодинці, але краще мати хоча б одного напарника - обсяги роботи бувають великими, а забруднення - стійкими.
   На перших порах, окремий офіс не знадобиться. Замовлення можна приймати по телефону або через інтернет, а інвентар і техніку зберігати вдома.
   Найважливіше в цій справі - пошук клієнтів. Крім реклами в газетах та інтернеті і розклеюванні оголошень, можна скооперуватися з фірмами, що займаються ремонтом, установкою дверей і вікон, щоб вони пропонували послуги з прибирання приміщення після виконання свого замовлення.

   Напрямки діяльності

   Бізнес з прибирання приміщень може включати:
  • прибирання великого та дрібного будівельного сміття до початку чистового ремонту на споруджуваних об'єктах;
  • вологе прибирання відремонтованого приміщення, включаючи видалення забруднень фарбою і іншим;
  • винесення сміття і вологе прибирання після заміни вікон або дверей;
  • хімчистка м'яких меблів і килимових покриттів.

   Запорукою успішного бізнесу в цій сфері буде налагоджена рекламна політика і професіоналізм виконавців.