Бізнес ідея: продаж мініатюрних відеокамер прихованого спостереження


Продаж мініатюрних відеокамер 
 Системи спостереження все більше заповнюють торгові зали, освітні установи, вулиці та житлові приміщення. «Великий брат» міцно входить у наше життя. Іноді виникають ситуації, коли крім рядового відеоспостереження потрібне приховане отримання інформації. У цьому може допомогти установка мініатюрних камер спостереження.
   Приховане стеження актуально для торгових приміщень, як в якості доповнення до звичайним відеокамерам, так і самостійно, для державних установ і приватних осіб, наприклад, для прихованого відеоспостереження за нянею або обслуговуючим персоналом.

   До уваги споживачів пропонується велика різноманітність мініатюрних відеокамер, що відрізняються ціною, розмірами, варіантами передач даних та іншими характеристиками. Поява недорогих відеокамер робить їх доступними для великого кола осіб, що означає підвищення попиту на установку таких пристроїв.
   Продаж і установка невеликих камер стеження - досить перспективний вид діяльності, оскільки ця ніша мало заповнена, особливо в невеликих містах.

   Організація бізнесу з продажу камер прихованого відеоспостереження

   Для організації такого роду діяльності не обов'язково скуповувати різні моделі відеокамер, шнури і програмне забезпечення, достатньо виявити кілька точок продажів таких девайсів, дізнатися їх ціни та наявність. Усю отриману інформацію слід систематизувати і розробити власний каталог пропонованої продукції і послуг. Його можна пред'являти потенційним клієнтам як в паперовому, так і в електронному вигляді.
   Подібний бізнес передбачає доскональне знання моделей відеокамер, їх характеристик, способів передачі та перегляду відео, особливостей необхідного ПЗ і їх сумісність. Продаж мініатюрних камер тісно поєднана з їх установкою і налаштуванням. Ця діяльність вимагає високої кваліфікації. Якщо відповідних знань і умінь недостатньо, можна найняти фахівця з монтажу з вільним графіком роботи і викликати його в міру необхідності.
   Якщо технічної підкутості не вистачає, братися за такий бізнес не слід.

   Особливості законодавства, що регулюють використання камер прихованого спостереження

   У нашій країні заборонено вторгнення в приватне життя громадян, у тому числі приховане отримання особистої інформації.
   Категорично заборонено продаж фото- і відеокамер, що володіють однією з ознак:
  • маскуванням під побутові предмети;
  • винесеним без візира зіницею;
  • віддаленими органами управління;
  • здатністю працювати при малій освітленості.

   Поширення подібної продукції переслідується законом і загрожує великими штрафами. Крім того, може знадобитися ліцензія на продаж і установку мініатюрних (не шпигунських) відеокамер.