Ідея для малого бізнесу: термінове фото на документи

 
Термінове фото на документи
 Щоб організувати свою справу і почати отримувати прибуток, не потрібно створювати велосипед. Заповзятливій людині досить подивитися навколо, і знайти цікаву, рентабельну ідею. Наприклад, термінове фото на документи.
   Ви отримуєте дохід з першого дня, з моменту відкриття. Вам не буде потрібно вкладати тисячі доларів в розвиток бізнесу, мати справу з різними інстанціями з приводу різноманітних ліцензій і дозволів, наймати штат співробітників. При бажанні і працьовитості ви впораєтеся навіть одні. А крім бажань і амбіцій вам знадобиться ще зовсім небагато.

   Що знадобиться

   Хоча і мінімальні, але вкладення все ж потрібні. Автори стартапу відзначають, що слід подумати про такі моменти, як:
  • приміщення. Воно може не бути великим, але достатнім для вітрини-стійки, за якою стоятиме продавець-фотограф, що приймає замовлення, і на якій паралельно ви можете експонувати супутні товари, закритого приміщення власне для фотографування, невеликого куточка для персоналу, де можна залишити особисті речі, перекусити і відпочити при необхідності. Не обов'язково знімати окремий павільйон або магазинчик, можна орендувати частину відділу в якомусь торговому центрі, в холі підприємства чи установи, де ви збираєтеся розгорнути свою діяльність;
  • матеріали. Їх можна закупити на оптовій базі - краще відразу знайти надійного постачальника, щоб у вас не було збоїв у роботі через не доставлений папір або касету для принтера, бо поповнювати запаси вам доведеться постійно;
  • обладнання. Закуповується один раз. Це біла ширма для фону, освітлювальні прилади, цифровий фотоапарат, принтер і ноутбук.
  • персонал - тут є два варіанти. Якщо ви самі володієте мінімальними навичками фотографування, наймати другого співробітника немає сенсу - хіба що для компанії. Якщо ж ні - потрібно підшукати фотографа, скільки ви готові йому платити, прорахуйте відразу, виходячи з планованого мінімального денного обороту, визначте, буде це фіксована ставка або відсоток. Спочатку, звісно, вигідніше шукати людину, яка погодиться працювати на відсотки;
  • реклама. Невеликий стенд неподалік від вашої студії, плакати біля входу на підприємство або територію вузу, недорогі листівки - і потік клієнтів вам забезпечений.

   Порада

   Не полінуйтеся і забезпечте своєму міні-салону цілодобовий режим роботи - ця послуга затребувана, і клієнти можуть заглянути вам як пізно ввечері, повертаючись з роботи або навчання, так і рано вранці, вирушаючи на іспит або у відрядження.
   Середній чистий дохід за два місяці для нової студії може досягти 1-3 тисячі доларів.