Бізнес ідея: гроші зі сміття

 
Гроші зі сміття
 Наш сучасний світ виробляє величезну кількість сміття та побутових відходів, і їх кількість не залежить від місця розташування країни. Тому заробіток на вивезенні сміття завжди буде актуальним і прибутковим. Сегмент сміттєвого ринку досить широкий і зайняти нішу в ньому завжди реально. Наприклад, можна вивозити сміття з житлових районів або офісів, промислових підприємств та інших місць. Але, як і в будь-якому бізнесі, в сміттєвому є свої особливості, які необхідно враховувати.
   По-перше, якщо організувати бізнес ідею в житлових районах, то кількість сміття буде набагато меншою, ніж вивезення з промислових або будівельних об'єктів.
   По-друге, вибирати техніку краще під конкретний сегмент, так як для побутового сміття не буде потрібна величезна машина, а якщо вивезення здійснюється з нежитлових комплексів, то техніка повинна вже відповідати обсягам сміття, що вивозиться. Тому з сегментом необхідно визначитися відразу, так як машина для вивозу повинна мати не тільки відповідний розмір, а й кардинально відрізнятиметься за ціною і специфікою. Очевидно, що дуже зручно здійснювати вивіз сміття самоскидами.

   З чого почати?

   Спочатку необхідно провести дослідження за кількістю сміття у вибраному регіоні. Купівля машини буде коштувати чималих грошей, але також треба пам'ятати, що техніка необов'язково має бути нова. Цілком очевидно, що була у використанні машина, коштуватиме набагато дешевше нової. Таке вкладення стартуватиме від декількох десятків тисяч доларів.
   Потім слід визначитися з кількістю співробітників. Найоптимальніша кількість працівників - 3 людини. Оплата праці в кожного буде складати від 300 доларів. Таким чином на зарплату буде йти не менше 1000 доларів на місяць.
   Тепер варто порахувати витрати на рекламу. Реклама може даватися у ЗМІ, на вулиці, в інтернеті і обійдеться в 100-1000 доларів на місяць.
   Не слід забувати про первинні витрати, вони будуть залежати від багатьох факторів. І до складання повного бізнес-плану тут не можна вказати точну суму.

   Тепер можна і підрахувати доходи.

   Середня ціна за вивезення промислових відходів на місяць стартує з 200-300 доларів, якщо відходи небезпечні, то зрозуміло, ціна вище і буде в кілька разів вищою. Вивезення побутових відходів з житлових масивів коштує набагато менше, приблизно 50-100 доларів на місяць.
   Можна провести нескладний розрахунок. Якщо є 50 адрес в житловому районі. У місяць доведеться зробити не менше 4-х виїздів за кожною адресою, значить, 100 доларів множимо на 50, і виходимо на суму в 5000 доларів. Але не потрібно забувати, що в цю суму буде входити оплата праці, витрати на бензин і можливий ремонт та інші витрати.
   Але в кожному разі при правильному підході, такий проект виходить на чистий прибуток всього за один-два роки.