Ідеї ​​бізнесу. Подобова здача квартири в оренду

   Попит на житло, що здається в оренду в столиці завжди високий і це не дивно, адже кожен день в Київ приїжджають студенти, професіонали в пошуках роботи, туристи на екскурсії, бізнесмени на ділові зустрічі і т.д. Так що, якщо Ви вирішили займатися бізнесом, пов'язаним з нерухомістю, хорошим варіантом буде запропонувати ринку квартири подобово в Києві.

   Але попит на оренду житла ще не гарантує успішного бізнесу. Щоб бути прибутковим, потрібно проявляти хороші навички керівництва і використовувати перевірені часом стратегії зростання.
   Для початку з'ясуйте, скільки може коштувати оренда Вашої квартири. Щоб правильно визначитися в цінах, потрібно проаналізувати кілька джерел. Відвідайте агентства нерухомості, продзвонивши по оголошеннях в газетах. Тут найголовніше, щоб це були професіонали. Можете навіть зробити вигляд, що самі підшукуєте квартиру. Поїздіть по квартирах, оцініть їх стан і дізнайтеся ціни. Завдяки такій розвідці Ви складете уявлення, за скільки оптимально здавати свою квартиру. Довгострокова оренда - справа менш трудомістка, але і менш прибуткова.
   Більш вигідний бізнес - це оренда квартир подобово. Навіть у віддалених від центру районах оренда пристойної квартири в Києві коштує не менше 300 грн. на добу. У центрі ціни підскочать в рази. Але для тих, хто шукає житло на добу, це все одно вигідніше, ніж готель, тому що Ви надасте в розпорядження орендаря житло більшого простору, ніж при проживанні в стандартних готельних номерах. Крім того, квартира має в наявності облаштовану кухню, що дозволяє мінімізувати витрати на харчування в кафе і ресторанах. До того ж, на відміну від готелів, знявши квартиру в оренду, гостям міста не доведеться оплачувати кожне наявне в квартирі спальне місце, оскільки оплата проводиться не за "койко-місце", а за квартиру в цілому.
   Відповідно, ніяких додаткових витрат, пов'язаних з проживанням в квартирі гостей, орендар не несе. І можливо саме той район, в якому знаходиться Ваша квартира, підійде приїжджим. Як бачите, потенційних клієнтів може бути багато, але для того, щоб знайти своїх орендарів, Вам слід попрацювати над рекламою: подати оголошення про здачу квартири в оренду на сайти нерухомості, в рекламні газети. Важливо до оголошення прикріпити фотографії, які представлять житло в найбільш вигідному світлі. Чим легше претендентам буде уявляти собі, яка квартира їм пропонується, тим простіше і швидше вони приймуть рішення. З часом Ви напрацюєте собі постійних клієнтів. Для їх залучення можна робити своїм постійним клієнтам невеликі знижки і подарунки.
   Правда, треба враховувати, що не обов'язково Ваша квартира буде затребувана щодня, але все одно дохід буде набагато більше, ніж при здачі в довгострокову оренду. Треба враховувати, що й клопоту тут більше. Якщо квартира користується щоденним попитом, а в сезон це буває практично завжди, то Вам доведеться постійно готувати чисті постільні приналежності, свіжі предмети гігієни і робити прибирання. Загалом все, як у готелі. За це Вам і платять за добову оренду набагато більше.