Бізнес ідеї: створення Youtube-каналу

 
Створення Youtube-каналу
 Згідно зі статистикою, щомісячна кількість візитів на Youtube дорівнює 22 мільярда, а кількість переглядів ще в 10-11 разів більше.
   Youtube - це не тільки розвага, а й серйозний бізнес, або частина його! Він може стати для вас або основним джерелом заробітку з нуля, або основним джерелом пошуку клієнтів, або прекрасним доповненням для вашого вже існуючого бізнесу. Адже ролики можна публікувати не тільки для розваги, але і для огляду, наприклад, нерухомості, яку продає ваша компанія, або товару, який ви продаєте.

   Отже, розглянемо інформацію як заробити на Youtube з нуля.
   Вибір тематики / ніши. Найголовнішим питанням в будь-якому бізнесі є вибір ніши. Так само і з Youtube. Дуже важливо займатися тим, що вам цікаво і в чому ви є фахівцем або можете їм стати. Ви не зможете заробити на Youtube, якщо будете займатися не тим, що вам цікаво! Тому при виборі тематики свого каналу ви повинні орієнтуватися на Ваше творіння, хобі, інтереси. Хтось любить подорожувати, хтось красиво одягатися або просто доглядати за собою, хтось переїхав в іншу країну і йому є про що поділитися з іншими, хтось є прекрасним фахівцем, а хтось просто цікава людина, можливо ще і талановитий, тому він може знімати мало не про все.
   Для вибору тематики каналу вам допоможуть такі сервіси як Google Trends, а також сервіси статистики ключових слів, наприклад, Wordstat.Yandex або Google Keyword Planner. За допомогою їх ви зможете вибрати найпопулярніше з усього того, що вас цікавить, знайти нові тренди, а також дізнатися те, в яких тематиках рекламодавці платять більше.
   Статистика запитів. Раніше на самому Youtube був спеціальний сервіс зі збору статистики запитів ключових слів, які вводять користувачі Youtube. На жаль, з 1-го вересня 2015 року даний сервіс закритий. Але є альтернативи, наприклад, keywordtool.io/youtube. Дану статистику ви можете використовувати для вибору ніші, для зйомки і публікації найбільш затребуваних відео, для seo-оптимізації ваших відео-роликів і їх просування.
   Не забувайте про те, що пошукові системи часто виводять в результатах пошуку ще й відеоролики з youtube. Тому також для пошуку ключових запитів ви можете використовувати Google Keyword Planner, або будь-який інший з численних платних і безкоштовних сервісів для збору ключових запитів з пошукових систем.
   Як і скільки можна заробити на Youtube-каналі. На Youtube можна заробляти наступними основними способами:
  •    Google Adsense - основний і найпростіший вид заробітку. Після включення функції монетизації в налаштуваннях вашого облікового запису у вас з'являється можливість заробляти на всій рекламі від Google, яка показується на сторінках вашого ролика.
  •    Партнерська програма Youtube - доступна не всім, є джерелом додаткового заробітку. Дає можливість додаткового налаштування вашого каналу, а також захист авторства ваших відео.
  •    Пряма реклама. Цей варіант може бути різним. По-перше, в будь-якому відео ви можете вставляти короткі рекламні огляди / рекомендації. По-друге, якщо вам потрібно огляд будь-якої послуги, то ви можете домовитися з компанією, наприклад, ваш канал про автомобілі, і ви вирішили зробити хімчистку салону вашої машини. Шукайте компанію, що надає дану послугу, знімаєте з неї відео-огляд, а в кінці, радіючи результатам хімчистки, ви рекомендуєте компанію і даєте її контакти.
  •    Платні підписки. Також ви можете публікувати платний відео-контент, але в російськомовному сегменті цей спосіб зовсім не популярний, так як ми не звикли ще платити.

   На рекламі Google, яка транслюється на сторінках відео можна заробити 0,3-2,5 USD за 1000 переглядів. Тобто якщо ваш ролик набрав 1 000 000 переглядів, то він вам принесе 300-2500 USD. Але, ця цифра може бути менше і більше, так як багато залежить від тематики ваших роликів.
   До того ж, крім реклами від Google ви можете публікувати ще в своїх роликах і рекламу прямих рекламодавців, що істотно збільшить ваш дохід.