Бізнес ідея: виробництво дитячих пелюшок


Виробництво дитячих пелюшок
 Виробництво дитячих пелюшок стане актуальним видом підприємницької діяльності в незалежності від регіону реалізації такого товару та інших зовнішніх факторів. У відповідність зі статистичними даними і прогнозами на найближче майбутнє рівень народжуваності збільшується, відповідно, потреба в товарах подібного сегмента буде залишатися актуальною в незалежності від фактора конкуренції.

   Необхідне обладнання. Незважаючи на те, що дитячі пелюшки не являють собою складний у виготовленні виріб, для того щоб налагодити виробництво дитячих пелюшок необхідної кількості і відповідності його єдиному формату, розміру та іншим параметрам, буде потрібно спеціальне обладнання.
   Виробнича лінія може купуватися як у вигляді єдиного комплексу, так і окремими одиницями. Оскільки для пелюшок використовується в основному фланель, яка складається в більшості випадків з 100% бавовни, то технічні характеристики обладнання повинні відповідати вимогам і стандартам роботи з цим типом тканин.
   Варто виділити наступні види необхідного обладнання:
  • Верстати, що подають або розподіляють;
  • Розкроювальне обладнання;
  • Пресувальні машини;
  • Устаткування для обшивки країв пелюшок (в залежності від типу продукції, що випускається);
  • Прасувальне обладнання;
  • Пакувальне обладнання (в тому числі для індивідуальної упаковки і оптової).

   Крім того, для забезпечення дотримання гігієнічних норм і вимог до дитячих пелюшок, необхідна наявність техніки або пристроїв, які забезпечать протимікробну обробку виробів. Дотримання санітарно-гігієнічних норм при подібному виробництві має велике значення, оскільки від якості продукції буде багато в чому залежати самопочуття і комфорт дитини, а, отже, і попит на подібні товари.
   Чималу увагу слід приділити і якості упаковці готової продукції. Вона повинна бути герметичною, а сам матеріал досить міцним, щоб уникнути пошкоджень під час транспортування.
   На сьогоднішній день широко поширені готові виробничі лінії китайського виробництва. Це обладнання відноситься до відносно недорогого сегменту, в порівнянні з європейською технікою. При виборі конкретних моделей слід враховувати передбачуваний обсяг виробництва, можливість виготовлення різних типів пелюшок і т. д.