10 бізнес ідей для сільської місцевості

   
10 бізнес ідей для сільської місцевості
Так вже склалася громадська думка, що село є мало придатне для нормального життя місце. А вже про ведення будь-якого бізнесу взагалі говорити не прийнято. Але всупереч громадській думці в сільській місцевості можна досить-таки успішно заробляти непогані гроші. Головною перевагою сільської місцевості є максимальна наближеність до природи. У порівнянні з містом в селах чистіше повітря, спокійніше і більш розміренне життя, немає такої метушні і шуму, як у великих містах.
   Щоб заробити гроші в сільській місцевості потрібно мислити, як підприємець, тобто, як і у будь-якій справі визначитися з цільовою аудиторією, прозондувати їхні потреби, подумати над тим, який товар (послуги) їм запропонувати і як доставити до клієнта товар (послугу). Перед тим як щось зробити, ви повинні чітко розуміти в обмін чого люди готові будуть віддати вам гроші, що для них є цінністю саме в їх умовах проживання.
   Ось десятка перевірених часом і досить надійних способів заробітку в сільській місцевості.

   Вирощування фруктів і овочів. Не секрет, що з часом все більш затребуваною стане саме натуральна продукція, вирощена в екологічно чистій місцевості, без додавання різного роду хімікатів, що прискорюють ріст рослин і домашніх тварин. Ті, у кого є можливість, вони давно вже мають свою ділянку землі, де вирощуються овочі, ягоди, кури й інша живність, призначена тільки для харчування сім'ї.
   Наприклад, мільйонери давно вже завелися своїми міні-фермами і в супермаркетах не бувають. Причому це - не мода, а природна потреба зберегти здоров'я. Так, що це перспективна справа. До речі, вигідно вирощувати зелень (зелений лук, кріп, петрушку і ін.), яка користується попитом круглий рік, особливо взимку.
   Виробництво і доставка органічних добрив. Другий метод заснований на доставці органічних добрив. Я б написав «виробництво органічних добрив», але вважав, що це буде не зовсім правильним, бо якісне добриво зазвичай виробляють домашні тварини, наприклад, великої рогатої худоби. Натуральне сільське добриво високо цінується городянами, які мають свої присадибні ділянки.
   Виробництво меблів. Третій спосіб заснований на виробництві різного роду меблів. На відміну від міського виробництва собівартість в сільськіх меблів виходить в рази дешевшою. Не секрет, що зарплата в сільській місцевості менша, ніж в містах. Орендна плата приміщення під цех і доставка сировини виходить також дешевше.
   Салон краси. Четвертий метод заробити на селі - це відкрити ... салон краси. Жінки скрізь однакові і в підсумку ваш салон краси просто відбере ту частину клієнтів, які змушені їздити в місто, щоб облагородити свою зовнішність, але це спрацює, тільки в разі надання якісного сервісу, тобто не гірше міського рівня. Пізніше цілком ймовірно, що і з міст до вас будуть приїжджати, якщо рівень надання послуг буде не гіршим, адже в містах великі черги. І дуже навіть може бути, що швидше буде доїхати до вас, ніж чекати чергу до завтрашнього дня.
   Магазин сантехніки та будматеріалів. П'ятий спосіб орієнтований на попит в сільській місцевості будівельних матеріалів, в тому числі і сантехніки. Тобто, відкривши магазин сантехніки і будівельних матеріалів, ви не залишитеся без покупців.
   Ремонт побутової техніки. Ідеальним буде, якщо ви самі володієте здібностями діагностувати несправності і ремонтувати побутову техніку. Але навіть найнявши до себе в працівники хорошого майстра, ви не залишитеся без клієнтів. Справа в тому, що сільський спосіб життя змушує жити економно і селяни насамперед намагаються відремонтувати зламану техніку. Затребуваним буде і ремонт смартфонів, які з часом замінять стаціонарні комп'ютери, телевізори та радіоприймачі.
   Оренда будинків для туристів. Сьомий метод хороший при наявності пам'яток в вашому районі, тобто при трафіку туристів можна здавати будинок або частину його в оренду для тимчасового проживання туристів. Чим вище буде рівень сервісу, тим краще, а це означає, що можуть бути запропоновані послуги сауни, лазні, полювання на тварин і так далі.
   Продаж дешевого одягу. Восьмий спосіб з більшою ймовірністю спрацює саме на селі, де селяни на відміну від міських жителів менш платоспроможні. Це продаж дешевого одягу. Наприклад, замовивши партію одягу на якомусь китайському сайті і продавши її за заниженими цінами. Сільські жителі не так просунуті, як міські, часу у них не так багато, адже сільське господарство вимагає постійної присутності на полях. До того ж у більшості є домашня худоба. Так, що їм простіше просто купити одяг класичним способом, тобто в звичайному магазині.
   Розведення екзотичних тварин. Дев'ятий спосіб - це розведення екзотичних тварин, що в міських умовах проблематично, але в сільській місцевості з цим простіше. Гроші можна брати з городян, які напевно захочуть подивитися на крокодилів, страусів та іншої екзотичної живності. Крім цього, можна торгувати страусиними яйцями або крокодиловою шкірою. І те й інше цінується досить високо, щоб окупити витрати. Перед відкриттям ферми рекомендується порадитися з тими, хто вже займається цим. Також можна розводити хутрових звірів і продавати їх хутро - це десята бізнес-ідея нашого ТОПу.
   Сільська місцевість має свої переваги, яких немає в містах, враховуючи і використовуючи цю особливість можна непогано заробити і успішно конкурувати з міськими підприємцями.