Бізнес у власному гаражі

 
Бізнес у власному гаражі
 Тільки здається, що для початку власної справи потрібні серйозні ресурси і значні фінансові вкладення. У цій статті ми познайомимо вас з ідеями бізнесу, які легко втілюються у власному гаражі.
   Приміщення це сьогодні пустує у багатьох, проте думка використовувати його для старту бізнесу не завжди приходить в голову. А даремно. Якщо у вас є величезне бажання заробляти, якщо ви наполегливі й цілеспрямовані, то у вас є всі шанси почати нехай невелике, але своє власне прибуткову справу.
   Сьогодні існує величезний вибір верстатів для бізнесу в гаражі, на які підприємцю варто звернути увагу. Є варіанти, які практично не вимагають початкових витрат. Є міні-виробництва, в які доведеться вкласти деяку суму грошей.
   Ми покажемо вам безліч всіляких варіантів бізнесу у власному гаражі. Читайте статтю і дивіться, наскільки різноманітно, цікаво, а головне вигідно можна використовувати це приміщення в своїх інтересах.

   1. Виготовлення предметів інтер'єру з хвої.
   Основний постачальник деревини в світі - сосни. Для потреб промисловості щорічно вирубується близько 600 мільйонів цих струнких красенів. Важко уявити, скільки відходів залишається тільки на стадії заготівлі. І якщо у вас є можливість добути залишки нікому не потрібних шматочків деревини, можете вважати, що прибутковий бізнес у вас вже є.
   Ідею підказала латвійська художниця-дизайнер Тамара Орйоль. У своїй майстерні вона організувала виробництво предметів інтер'єру з соснової хвої. Зрозуміло, що вироби виходять не тільки абсолютно натуральними, а й вельми приємними у використанні.
   Виробляє дизайнер малогабаритну каркасну мебель (табуретки), килимки, біорозкладний текстиль. Склад виробів - виключно деревні голки. Варто зауважити, що меблі створюються без використання клею і шурупів.
   Сам процес виготовлення простий і складається з декількох типових технологій: збір голок, їх просушування, дроблення, замочування і пропарювання. Після цього - чесання, плетіння, пресування. На виході ви отримаєте приємні запашні конструкції, з яких збираються затишні предмети побуту для будинку. Мода на натуральні речі пройде не скоро. Так що дійте!

   2. Виготовлення виробів із залишків дерева.
   Якщо в попередньому розділі в якості матеріалу для творчості ми розглянули деревну хвою, то зараз хочемо звернути вашу увагу на шматочки деревини. Вони в надлишку залишаються на будь-якому деревообробному комбінаті.
   Чи варто говорити, що попит на дерев'яні вироби сьогодні надзвичайно високий. Так що якщо ви відчуваєте красу і здатні до кропіткої художньої роботи, то цей вид бізнесу для вас.
   Тільки не потрібно відразу починати з складних дорогих виробів. Часу на роботу піде багато, а платоспроможного покупця доведеться ще пошукати. Тому почніть з простих і швидких у виготовленні предметів: обробних дощок, мисок, фужерів, основ під прикраси (браслетів, намиста).
   Попитом користуються іграшки, сувеніри, шахи, нарди, шкатулки. Чудовий подарунок для будь-якої господині - різьблені качалки, ложки, панно.
   Не купуйте всі інструменти відразу. Професійний набір коштує досить дорого: 2 - 4 тисячі грн. Купуйте ножі та інші пристосування для різання по мірі необхідності. Тим більше, що з досвідом прийде розуміння: що купити, який виробник краще.
   Де можна реалізувати вироблені власноруч дерев'яні шедеври? Зайдіть в магазини для творчості, в відділи дитячих іграшок. Якщо не хочете спілкуватися безпосередньо, реалізуйте свої роботи через сторінки в соціальних мережах. Тут головне почати!

   3. Виробництво корпусних меблів.
   Справа ця вигідна, але і висококонкурентна. Займатися таким бізнесом варто лише в тому випадку, якщо ви маєте навик в області виробництва меблів.
   Щоб вірніше впоратися з високою конкуренцією, виберіть для себе вузьку нішу і практикуйтеся в її рамках. Що виходить у вас найкраще: столи, стільці, шафи?
   Зрозуміло, що для роботи вам знадобиться обладнання та інструменти, які доведеться придбати заздалегідь.
   Не обійтися і без помічників. Для початку вам вистачить команди з двох-трьох чоловік. Коли про вас дізнаються і замовлення «посиплються», штат працівників можна буде розширити.
   Як реалізувати свій товар? Ідеально, якщо ви відразу знайдете клієнтів, які зроблять вам замовлення. Якщо ж таких поки немає, продавайте свої вироби через оголошення (в місцевій газеті, на сайті міста, в соціальних мережах).
   Якщо ваші меблі будуть дійсно якісні, а ціни розумні, то свого покупця ви обов'язково знайдете.

   4. Лиття виробів із пластмаси (відра, тази, миски).
   Вироби із пластику користуються величезною популярністю серед населення, адже матеріал цей практичний, зручний у використанні, довговічний і відносно дешевий. Так що лиття пластмасових виробів - один з відмінних способів почати свій перший бізнес.
   Для організації серйозного масштабного виробництва необхідно не тільки дороге устаткування, але і великий ливарний цех. Однак все це чекає вас в майбутньому. Завдання на перший час - налагодити виробництво ходових пластмасових виробів в невеликих, домашньо-гаражних умовах. А на виручені гроші можна буде купити і серйозне обладнання, і орендувати виробничий цех.
   З чого ж почати своє пластикове міні-виробництво? Спочатку виготовляється шаблон для майбутніх виробів. Матеріалом послужить дерево, метал або картон. Шаблон просочується спеціальним розчином, щоб запобігти вбирання їм вологи.
   Саме лиття виробів можна виробляти з декількох видів матеріалу: рідка пластмаса, поліефірна смола, суміш гіпсу і клею ПВА, речовини для холодного зварювання.
   Як і в будь-якій справі, тут головне почати. А коли підуть перші продажі, подумаєте і про розширення свого виробництва.

  5. Виготовлення сітки-рябиці.
   Сітка-рябиця застосовується як в промисловості, так і на дачних ділянках садівників-городників. Якщо ви починаючий підприємець, то пропонувати свій товар потрібно саме приватникам. Так вам простіше буде реалізувати продукцію на етапі запуску бізнесу. Адже цей товар стане в нагоді в будь-якому заміському господарстві. Сіткою-рябицею огороджують стовбури дерев, захищаючи їх від гризунів. А паркан з цього матеріалу не тільки легкий в монтажі, але і дуже недорогий.
   Що необхідно мати, щоб організувати власне виробництво рябиці? Вам знадобиться напівавтоматична установка і, власне, сталевий дріт. Верстати для бізнесу в гаражі мають різну ціну. Дріт може бути звичайний або з оцинкованої сталі. У магазинах продаються екземпляри, забарвлені в різні кольори. Виглядає цікаво, але купувати її не варто. Фарба зійде досить швидко. Буває ще дріт у полімерній оболонці. Це найкращий варіант.
   Якщо обладнання куплено, настав час приступати до роботи. За день на своєму верстаті Ви зможете виробляти близько 40 метрів сітки.
   Готовий продукт можна запропонувати будівельним і господарським магазинам, фірмам, що займаються продажем металопрокату. І звичайно ж, безпосередньо дачникам, вашим основним клієнтам на перший час.
   Як бачимо, запустити прибуткове міні-виробництво у власному гаражі зовсім не складно.

   6. Виготовлення садових фігурок з глини і гіпсу.
   Навряд чи ви знайдете дачника, який не хоче прикрасити свою ділянку, зробити її несхожою на сусідські, перетворити в власний чарівний сад. Допоможуть тут різноманітні яскраві кумедні фігурки з гіпсу. Чому б не зайнятися їх виготовленням?
   Витрати на виробництво зовсім невеликі, а виручка може бути вельми солідною. Вимоги до робочого приміщення прості: в ньому необхідно підтримувати температуру в районі 25 градусів.
   Для роботи знадобиться гіпс, вода і заготовки з воску або глини. Маса для роботи готується з води і гіпсу. Сметаноподібної сумішшю обмазують заготовку і залишають її підсохнути. Після нанесення наступного шару виріб залишають для ґрунтовного просушування.
   Форми для відливу ви цілком зможете виготовити самі, добре заощадивши при цьому.

   7. Виготовлення дерев'яних садових доріжок із залишків колод.
   Сучасна людина тягнеться до всього природнього, особливо, коли мова йде про облаштування заміського будинку. Дерево - чудовий всіма улюблений матеріал. Теплий, живий, красивий і довговічний. Чому б не зайнятися виготовленням оригінальних доріжок для саду, зроблених з залишків дерев?
   Ніша ця зараз досить вільна. Матеріал можна дістати за символічну плату або навіть отримати його зовсім безкоштовно. Так що при грамотній рекламі дохід від бізнесу може бути досить відчутним. Значить, треба пробувати.
   Виготовляється доріжка з поперечних спилів дощок і колод. Для виробництва можна використовувати сухі стовбури дерев різних сортів. Чудово, якщо на зрізі видно химерні візерунки річних кілець. Затишна екологічна доріжка для саду готова!

   8. Виробництво тротуарної плитки.
   Бізнес цей може почати кожен, так як технологія виробництва досить проста. Устаткування теж цілком доступне за ціною.
 Що потрібно для виробництва? Перш за все бетономішалка. Ціна її залежить від обсягу. Агрегат, розрахований на 300 літрів, буде коштувати близько 450 доларів.
   Далі - вибростіл. Його цілком можна змайструвати своїми руками, тоді він обійдеться вам максимум в 180 доларів. Якщо вирішите купувати новий, готуйтеся заплатити суму від 500 доларів.
   Форми. Краще придбати ті, що зроблені з товстостінного пластику. Ціна за одну штуку складе приблизно 1 долара.
   Що знадобиться ще? Польоти для готової плитки, підбиральна лопата, металеве відро об'ємом 10 літрів, гумові рукавички для зручності роботи.
   Ну і, звичайно ж, сировину: цемент, пластифікатор, відсів гранітний, пігментний барвник, мастило для обробки форм.
   З основних плюсів бізнесу варто виділити наступні: не потрібні серйозні початкові вкладення, висока рентабельність, нескладний процес виробництва, малий термін окупності.
   З мінусів: бізнес цей залежить від сезону. Самі розумієте, взимку тротуари не кладуть.