Бізнес ідеї міні виробництва

   
Бізнес ідеї міні виробництва
У цій статті ми розповімо про те, які бізнес ідеї міні виробництва зараз особливо вигідні і актуальні. Основна риса всіх перерахованих ідей - мінімум витрат часу і коштів на їх реалізацію.
   Такі варіанти невеликого бізнесу в сфері виробництва підійдуть починаючим підприємцям, котрі володіють мінімальним капіталом для старту бізнесу, але мають бажання швидко його запустити і почати отримувати прибуток.


   1. Виготовлення теплиць з металевого профілю або квадратної труби, скріпленої між собою розпірками. Власна теплиця на дачі або біля будинку - дуже вигідна річ під час кризи, оскільки в ній можна вирощувати овочі та зелень практично в будь-який час року. Саме тому попит на такі теплиці зараз дуже великий і продовжує рости. Спосіб виготовлення садових теплиць простий, але вимагає точного дотримання технології, оскільки не можна допустити негерметичність конструкції і промерзання рослин. Каркас теплиці, можна робити з різних матеріалів, наприклад, з дерева або зі сталевих труб. Але металопрофіль має набагато більше плюсів, ніж будь-який інший матеріал. Це такі плюси, як невелика вага виробів, зручність складання і тривалий термін експлуатації. Крім того, ціна на сам матеріал дуже демократична, так що Ваші вироби будуть мати цілком прийнятну ціну. 
   Демократична і доступна ціна - теж важливий фактор, оскільки вважається, що основними покупцями садових теплиць є дачники і пенсіонери. Однак, в останні кілька років в складі аудиторії цього товару намітилися зміни: теплиці частіше стали купувати люди молоді або сім'ї середнього віку. Це пов'язано з тенденцією здорового способу життя, яка вже дуже поширилася в нашій країні. Люди хочуть вживати здорову і екологічно чисту їжу, тому багато хто з них приймає рішення почати вирощувати таку їжу самостійно. 
   
   2. Виробництво комбікорму. Сьогодні фермерські господарства, які займаються вирощуванням свійської птиці та худоби, дуже динамічно розвиваються в багатьох країнах, а їх продукція користується величезним попитом. Тому робити комбікорм для сучасних фермерських господарств дуже вигідно. До того ж, виробництво комбікорму в гранулах не вимагає великих витрат. 
   Гранульований комбікорм - це комбінований препарат, який призначений для повноцінного харчування худоби та домашньої птиці, він складається з різного роду зернових культур і трав'яних добавок, кісткового і рибного борошна, так само туди входить сіль, крейда, мікроелементи і додаткові добавки. Актуальність виробництва такого корму для фермерських господарств пояснюється необхідністю надавати тваринам збалансоване харчування, необхідне для збільшення тривалості їх життя і якості продукції, одержуваної в результаті від тваринництва. 
   Основні інгредієнти для виробництва комбікорму це в першу чергу зернові, такі, як ячмінь, кукурудза, овес, бобові. Склад добавок залежить від кінцевої мети виробництва комбікорму - від того, для яких тварин призначений цей продукт. 
   У невеликому гаражі можна встановити придбану лінію з виробництва комбікорму і такий міні-завод зможе функціонувати досить довго. Якщо купувати кілька ліній для виробництва різних видів комбікорму, слід подумати про оренду невеликого приміщення під цех і складського приміщення. Лінію можна придбати в лізинг або в кредит. При повному завантаженні лінії і налагодженому процесі реалізації кормів вкладення окупаються за 12-14 місяців.

   3. Виробництво варення. Може здатися, що більшість людей займаються домашніми заготівками, в тому числі такими, як заготівля домашнього варення, самостійно. Але так було раніше, а зараз ритм життя прискорився і у більшості людей, які живуть і працюють у великих містах, практично немає на це часу. Тому вони вважають за краще купувати таку продукцію в магазинах - попит на неї анітрохи не впав. Це дуже прибуткова і перспективна бізнес ідея! До того ж, для старту бізнесу потрібно зовсім небагато коштів. Виготовляти варення можна з ягід, фруктів і різних інших плодів, наприклад, кавунів або горіхів, пелюсток троянд. 
   Технологія виготовлення варення дуже проста: вона полягає в варінні плодів з цукром або в протиранні ягід з цукром. Якість варення оцінюється за відповідними стандартами, а зміст мікробіологічних показників контролює надзор. Варення розфасовується в спеціальну тару: невеликі баночки або пакети дой-пак. Для організації великого чи середнього бізнесу з виробництва варення, потрібне спеціальне обладнання. Так само як спеціальна установка для приготування продукту і ємності для його зберігання та стерилізації. Для процесу стерилізації варення потрібно УФ-стерилізатор води, стерилізатор банок і кришок, а також пристрій для ополіскування банок. Крім того, знадобиться допоміжне обладнання: ваги, сито для цукру-піску, машинка для наклеювання етикеток.

   4. Виробництво фотоальбомів або евроальбомів. Евроальбоми - це по суті фотознімки, видрукувані на крейдованому папері, або колажі з фотознімків, зібрані в фотокнигу, оформлену в  тверду обкладинку. Бюджетний формат фотокниги не перевищує 70 аркушів і виготовляється за єдиним шаблоном, який залежить від тематики фотографій. 
   Є два способи виготовлення фотокниг - поліграфія та фотодрук. Перший спосіб бюджетний і зажадає менше вкладень. Крім того, він може використовуватися для виробництва цілих тиражів фотокниг. Однак, книга виготовлена ​​способом фотодруку має більш солідний вигляд - її сторінки товсті, схожі на картонні. Але крім того, що сторінки книги будуть віддруковані, їх необхідно ще зібрати в єдиний альбом, переплести. Для цього потрібен прес, гільйотинний різак і біговальний верстат. 
   Великих вкладень в організацію такої видавничої фотосправи не потрібно. Собівартість виготовлення однієї фотокниги складає від 200 грн. Націнка може становити від 60% до 100%, що дозволяє окупити всі витрати за один сезон - в передноворічні дні або влітку в період весіль.

   5. Виробництво спецій. Конкуренція в цій ніші є, але все-таки фахівці сходяться на думці, що своє міні виробництво спецій - надзвичайно вигідна справа. Самостійно вирощувати спеції - не зовсім раціонально. Набагато простіше купити і розфасувати в пакетики. І саме такий бізнес є дуже вигідним. Купувати інгредієнти краще у спеціалізованих компаній. З обладнання знадобиться придбати точні ваги, млин для розмелювання спецій, пакетики і обладнання для фасування, а так же кухонний інвентар.
   Асортимент спецій, які Ви запропонуєте ринку, залежить від місцевих традицій - які спеції тут воліють вживати і в який час року. Терміни окупності залежать від розміру вкладених інвестицій. Якщо позиціонувати себе як продавця абсолютно всіх спецій, навіть екзотичних, вкладення можуть скласти близько 100 тис. грн і вийдуть в нуль протягом 3-х років.

   6. Виробництво паперових пакетів. Паперові пакети - недорога і екологічна упаковка, альтернатива упаковці з пластику. Таке міні-виробництво легко почати і воно не вимагає якогось спеціалізованого досвіду. З обладнання для виробництва пакетів знадобиться: верстат для склеювання паперових заготовок; пристрій формування і склеювання дна; верстати для прошивки і склеювання напівфабрикатів. Продуктивність невеликої лінії по виробництву пакетів 250 штук на годину. Вартість такої лінії близько 120 тис. грн. Вкладення в цей бізнес окупаються в середньому за півтора року.

   7. Переробка шин в крихту. Кількість автомобілів з кожним роком збільшується. Збільшується і кількість звалищ з використаних шин. Але з цієї сировини можна робити крихту. Така діяльність підлягає ліцензуванню, тому перш, ніж почати цей бізнес, необхідно отримати ліцензію. Крім того, необхідно отримати дозвіл від СЕС і виконати вимоги екологів, таке підприємство повинно розташовуватися далеко від житлових будинків.
   Приміщення цеху повинно бути досить великим, що не менше 500 метрів. З обладнання знадобиться наступне: пристрій для розрізання автошин, розрізна машина, машина реструктуризації гуми, магнітний сепаратор, конвеєр.

   8. Миловаріння як бізнес. Красиве мило, яке має приємний колір і запах, та ще й екзотичну форму, завжди користувалося великим попитом у жіночої частини населення. Мило є предметом повсякденного використання, і в той же час, його можна дарувати як подарунок. 
   Виробництво мила є дуже прибутковим бізнесом. Відкрити невелику фабрику з виробництва мила може будь-хто. Технологія виробництва мила проста - для створення продукту використовується литтєвий спосіб. Найголовніший компонент це мильна основа. 
   З обладнання потрібна газова або електрична плита, а так же ємності для варіння. Основа додається в посудину для варіння, потім додаються ароматизатори, барвники та інші складові. Суміш доводиться до кипіння і розливається по формах. Після застигання мила воно легко відділяється від формочок і упаковується різними способами.  

   9. Бізнес на сухофруктах: вигідно і корисно. Сушені фрукти містять таку ж кількість вітамінів, що і свіжі, а зберігаються набагато довше. Тому бізнес по їх виготовленню більш прибутковий і менш витратний. Конкуренція в цій ніші поки невелика, оскільки компаній-виробників сухофруктів не так багато. А, оскільки, в сезон зимового авітамінозу така продукція продається особливо добре, такий бізнес може дуже швидко вистрілити. 
   Найбільшою популярністю користуються такі види сухофруктів, як курага, родзинки, чорнослив, яблука, фініки. Виготовляти цю продукцію можна за допомогою спеціального обладнання для швидкого сушіння. 
   Для реалізації продукції найкраще орендувати невеликий магазинчик або місце на ринку. Можна спробувати пошукати великих замовників, це можуть бути кафе або ресторани, які купують сухофрукти оптом для приготування якихось екзотичних страв. Для таких покупців краще відразу робити систему знижок залежно від обороту придбаної продукції, щоб налагодити з ними постійну співпрацю.
   Вкладення в цей бізнес можуть окупитися за термін від 3 до 6 місяців. Якщо старт бізнесу припав на сезон зима-весна, коли сухофрукти стають особливо популярні, вкладення можуть окупитися ще швидше.

   10. Виробництво чохлів для телефонів. Цей бізнес є дуже актуальним, оскільки практично кожна людина в нашій країні зараз користується смартфоном. А чохол для смартфона є не тільки засобом, що захищає екран смартфона від подряпин, але ще і модним аксесуаром. Так само цим бізнесом може займатися практично будь-яка людина, оскільки він не вимагає великих фінансових вкладень.
   Готові чохли можна здавати на реалізацію в магазини, що торгують стільниковими телефонами або продавати через інтернет. В останньому випадку важливо продумати способи доставки і укласти відповідні договори з компаніями по доставці. 
   Основне обладнання, яке Вам знадобиться для роботи - це швейна машина. Модель краще вибрати сучасну і пристосовану до шиття таких матеріалів, як шкіра, шкірозамінник і інші щільні матеріали. Вкладення в устаткування можуть окупитися в перший же місяць.