Бізнес ідеї в інтернеті

 
Бізнес ідеї в інтернеті
Бізнес ідеї в інтернеті
 Заробити сьогодні в інтернеті не зможе тільки ледачий або той, хто шукає легкі гроші. Існує безліч ідей для бізнесу, які можна робити, використовуючи сучасні онлайн-технології. Щодня з'являються нові інструменти, нові стратегії і нові ідеї для запуску бізнесу в інтернеті. Варто звернути увагу, що бізнес потрібен не всім. Хтось вважатиме за краще найману працю за гроші, ніж вкладатися часом і грошима в розвиток власного проекту.
   По-перше, свій бізнес це завжди затратно з фінансової точки зору. Навіть бізнес в інтернеті вимагає ретельної підготовки і фінансових вкладень. Проте ті, хто мріє почати свою справу, але не має достатньої суми грошей для запуску офлайн проекту, цей варіант ідеально підійде. Крім цього, бізнес в інтернеті підходить підприємцям, які вміють управляти віддаленими співробітниками і самі давно вже змінили офіс на можливість вільного бізнесу.

 

  1. Блогінг - найпопулярніший напрямок для заробітку в інтернеті. 

   Давно розвинений на заході напрямок сьогодні став справжнім бізнесом для багатьох підприємців в Україні. Якщо Вам є чим поділитися з читачами, у вас є своя точка зору, якийсь життєвий досвід або просто цікава ідея, то сміливо створюйте блог. Сьогодні в мережі існують блоги на різні теми - творчість, огляди книжкових новинок, здорове харчування, ворожіння на картах, жіночі блоги, розвиток дітей і т. д.
   Щоб почати вести свій блог, потрібно добре продумати його ідею. Чим креативніше і цікавіше буде блог, тим більше шансів обійти конкурентів.
   Ідея - це ще не все, найголовніше, щоб люди шукали інформацію, якою Ви ділитеся в блозі. Для цього потрібно створювати цікавий контент, який відповідає на питання відвідувачів.
   Статті можна писати самостійно, можна замовляти на фрілансі. Чим якісніше буде ваш контент і чим чіткіше статті відповідають на запити відвідувачів, тим популярнішими стане ваш блог.
   Не варто забувати про такі показники, як Page Rank (PR) І ТИЦ. Це кількість посилань на Ваш блог авторитетних сайтів. Чим більше вхідних посилань, тим більше набирає вагу Ваш блог, тим авторитетніше він стає в очах пошукових машин.
   Крім показників PR і ТИЦ особливу увагу варто приділити якісному контенту, який є на сайті. Чим цікавіше і корисніше контент, який шукають користувачі, тим довше вони залишаться на блозі, стануть читати інші статті, тим авторитетніше Ваш блог виглядає в очах пошукового робота. Тому що поведінковий фактор - прямий показник того, що сайт цікавий користувачам.
   Як можна заробляти на блозі? Існує кілька варіантів отримання доходу з блогу. Це продаж рекламних місць на відвідуваному блозі, публікація статей з прихованою або явною рекламою, це партнерські програми, контекстна реклама, продаж вихідних посилань, тизерні мережі, ваші послуги (консультації) в Вашій сфері, платне навчання.
   Найголовніше, визначитися ще до створення блогу, який вид заробітку для Вас підходить найбільше. Тому що якщо Ви будете використовувати всі способи, то блог з великою кількістю реклами буде нецікавий як відвідувачам, так і рекламодавцям. Якщо Ви плануєте заробляти на здачі рекламних площ в оренду, то не варто підключати контекстну рекламу, яка буде тільки відволікати відвідувачів, отже, рекламодавця не влаштує результат і він більше не повернеться до Вас.

   2. Розробка мобільних додатків. 

   А Ви знаєте, що розробляти мобільні додатки так само як сайти можуть не тільки програмісти? Існують спеціальні сервіси, конструктори, які дозволяють створювати як сайти, так і додатки в візуальному редакторі, тому знання мов програмування зовсім не потрібне.
   Мобільний додаток - це маркетинговий інструмент спілкування компаній малого і середнього бізнесу з клієнтами. Тому замовниками додатків є власники малого бізнесу, орієнтовані на кінцевого споживача. За допомогою мобільного додатку можна взаємодіяти з клієнтами, відправляти їм повідомлення про новинки в компанії, про акції, розпродажі, запрошувати їх відвідати заклад або магазин. Таким чином, будь-яка компанія може значно збільшувати прибуток і формувати лояльність клієнтів.
   Як зробити бізнес, використовуючи цю технологію? Почати варто з розробки демоверсії мобільного додатка для однієї сфери бізнесу, наприклад, для ресторану або турагентства. Важливо взяти нішу, яку ви добре знаєте і розумієте, в чому біль цього підприємця. Потім необхідно домовитися про зустріч з компаніями і продемонструвати роботу демоверсії програми, пояснивши, як за допомогою мобільного додатку замовник може сформувати коло лояльних клієнтів і стимулювати повторні продажи.
   Як можна заробити за допомогою мобільного додатку?
  • Розробка бізнес-додатків на замовлення
  • Розробка тематичного додатка з подальшою метою продажу реклами в ньому
  • Розробка і продаж контентного (з жіночою тематикою, дитячою, чоловічою тематикою, додаток для міста, інформаційний ресурс і т.п.) мобільного застосування
  • Оплата за скачування програми (з умовою крутого контенту в додатку)

   3. Налаштування сайтів.

   Кожен день в податковому органі реєструються тисячі компаній, які тільки-тільки починають свій бізнес, отже, це ті компанії, які потребують відповідних інструментів - наприклад, сайти. Тому послуга з розробки та налаштування сайтів для компаній вкрай затребувана. До того ж рекламні агентства беруть досить багато за цю послугу, що не завжди буває вигідно для компаній малого бізнесу, які тільки-тільки відкрилися, але вже хочуть забезпечити свою присутність в інтернеті.
   Насправді, створити сайт нескладно і недорого. Найголовніше, зробити унікальний дизайн і налаштувати під потреби замовника. Для цього можна навчитися самостійно розробляти сайти, купувати шаблони і малювати дизайн. А можна з самого початку поставитися до цієї справи як до бізнесу і запросити на роботу співробітників (можна і віддалено), які будуть виконувати замовлення. Вам знадобиться дизайнер, який може намалювати потрібну графіку для сайту. Крім дизайнера потрібно запросити на роботу програміста, який зверстає сайт і поставить його на движок. А Ви в цей час можете займатися організаційними питаннями, переговорами з замовниками і контролювати виконання всіх замовлень.
   Щоб створити сайт Вам потрібно зареєструвати хостинг, доменне ім'я, поставити сайт на конструктор сайтів (WordPress, Joomla і т.п.), розробити фірмову графіку для сайту, підібрати шаблон сайту. Крім звичайних сайтів можна паралельно пропонувати послугу з ведення корпоративного блогу і тут Вам вже знадобиться цілий штат фахівців: СЕО-копірайтер, контент-менеджер, фахівець в соц. мережах і т.д. Але тоді Ви зможете заробляти значно більше, тому що будете вести трафік на блог, отже, Ваш замовник і сам буде заробляти значно більше. Але це вже зовсім інший бізнес.
   Просто вивчивши бізнес ідеї в інтернеті, стати власником бізнесу не можливо, тому що в будь-якому випадку доведеться спочатку навчитися, отримати потрібні навички, щоб розуміти, що Ви можете запропонувати клієнтам, а вже потім отримати практичний досвід. Досвід можна придбати на власних проектах, а вже потім почати працювати з організаціями і надавати їм послуги.

   4. Партнерський маркетинг - справжній напрямок бізнесу в інтернеті. 

   І тут Вам не буде потрібно створювати свої продукти, а потрібно тільки вибрати під реалізацію вже готові продукти, які продаються через інтернет і займатися їх реалізацією за певний відсоток.
   Для того щоб реалізувати цю ідею, Вам потрібно буде вибрати партнерські програми. Вибирайте те, що знаєте самі або те, що вам цікаво. Потім варто подумати над рекламою своєї партнерської програми. Не варто займатися СПАМом в інтернеті. По-перше, це не приведе Вас до результату, Ви втратите тільки час. По-друге, це може серйозно нашкодити репутації автора, продукти якого Ви просуваєте.
   Тому можна створити окремі сайти для кожного партнерського продукту і запускати під них рекламні кампанії. Для реклами підійде таргетована реклама Вконтакте і Facebook, контекстна реклама в Яндекс.Директ і Google. Так само можна купувати рекламу в тематичних групах соціальних мереж, в Instagram, на релевантних сайтах.

   5. Продаж виробів ручної роботи.

   Цей бізнес підійде не тільки дівчатам, які займаються рукоділлям. Якщо Ви вмієте вирішувати організаційні питання, то Вам варто знайти майстриню і допомогти їй просувати її товари і послуги за певний відсоток.
   Якщо Ви самі займаєтеся рукоділлям або захоплюєтеся яким-небудь видом творчості, то можете серйозно подумати над цим видом бізнесу. З розвитком інтернет-технологій можна набагато швидше, ніж раніше, знайти замовників на свої роботи або покупців на вже готові вироби. Тому варто подумати над напрямком - це може бути скрапбукінг, вироби з полімерної глини, прикраси (сережки, браслети, каблучки, шпильки), вироби з фоамірана, флористика (букети ручної роботи), керамічна флористика і т.п.
   Далі розробіть інтернет-магазин, створіть акаунти в соціальних мережах, налаштуйте рекламу і отримуйте замовлення на свої роботи. Цей бізнес можна робити не тільки онлайн, але і використовувати можливості офлайн-бізнесу, тобто можна взяти в оренду невелику точку в торговому центрі і продавати готові вироби. Оскільки торговий центр відвідують люди з досить високим бюджетом, то знайти клієнтів не складе труднощів. До того ж сьогодні вироби ручної роботи цінуються більше ніж пару десятиліть назад. І ціна готового виробу може бути на 300% вище його собівартості.

   6. Контент-маркетинг. 

   Управління контент-проектами дуже актуальна тема, яка може стати досить прибутковим бізнесом. На заході контент вже давно завоював своє міцне місце в маркетингу, у нас цей напрямок ще тільки розвивається. Уявіть, коли компанії зацікавлені не тільки в тому, щоб продати свій товар, але і в тому, щоб розповісти покупцеві якомога більше про свої товари, продукти, послуги, про те, як їх використовувати і т.п. Все це формує лояльну аудиторію і сприяє природнім продажам в бізнесі. Тому послуги контент-маркетингу затребувані сьогодні, як ніколи раніше.
   Стратегія контент-маркетингу об'єднує роботу над корпоративним блогом, соціальними мережами та рекламою, і все це працює на єдиний результат - залучення клієнтів і збільшення продажів в компаніях.
   Щоб виконувати цю роботу буде потрібен штат співробітників - контент-менеджер, копірайтер, дизайнер, фахівець з соц.мереж, маркетолог. Тому не всі компанії можуть дозволити собі таку розкіш - утримувати штат співробітників тільки в напрямку маркетингу. Але Ви можете запропонувати їм свою послугу з розробки контент-стратегії.
   Тут важливо розуміти, наскільки компанія готова вкладатися в розвиток цього напрямку. Тому що нерозумно очікувати швидкий результат від контент-маркетингу. Ця стратегія повинна бути, як мінімум протестована протягом 3 місяців, а потім ще півроку-рік відпрацьовуватися. І вже потім варто приймати рішення, як діяти далі - міняти стратегію або продовжувати використовувати існуючу.
   Оскільки контент-маркетинг новий напрямок для бізнесу, то перш ніж надавати подібні послуги, необхідно пройти навчання. Почати можна з навчальних програм, яких на сьогоднішній день ще дуже мало в Рунеті, так само варто знайти більш детальну і передову інформацію на американських сайтах, все ретельно вивчити і взяти в роботу хоча б один проект, щоб протестувати і подивитися, як це працює. Після того як Ви отримаєте результат, Ви вже можете сміливо пропонувати свої послуги іншим компаніям.

   7. Створення Youtube каналу з метою його подальшої монетизації. 

   Напевно ви помічали, скільки останнім часом з'явилося різноманітних відео оглядів різних товарів, іграшок, книг, косметики, аксесуарів, одягу і т.п. Насправді, люди створюють тематичні канали, щоб побудувати стабільний бізнес.
   Наприклад, якщо у вас є діти, ви можете робити огляди різних іграшок, і ігрових наборів, розпаковувати їх, розглядати, коментувати, грати в них.
   Діти люблять дивитися на нові іграшки, а потім просять батьків їх придбати. Магазини іграшок давно використовують цей прийом для того, щоб прорекламувати свій бізнес. А ютубери (власники Youtube каналів) отримують свою винагороду за таку рекламу.
   Крім ведення тематичного каналу з метою заробляти на оглядах, так само існують інші способи заробітку на Youtube.
   Реклама Google - за кліки на яку відвідувачами вашого каналу, ви отримуєте свою винагороду. Вести власний канал - це дуже трудомісткий процес. Але один раз якісно зняте і змонтоване відео дозволить створити вам пасивне джерело доходу і зможе довго годувати вас. Слід звернути увагу на те, що завантажувати і заливати чужі відео на свій канал заборонено, тому що Youtube суворо ставиться до порушень авторських прав і бореться з плагіатом.