Бізнес, який можна почати в кризу

   Під час кризи люди намагаються економити свої заощадження і бояться починати новий бізнес. Але для багатьох людей, які вже постраждали від кризи, втративши роботу або житло, новий бізнес - це єдина можливість заробити гроші. Оптимальний варіант - почати домашній бізнес, який не вимагає великих витрат.

   1. Харчовий бізнес. Харчова галузь - одна з небагатьох, яку криза не торкнулася. Люди продовжують їсти і пити незалежно від економічної кризи. Як і раніше в продуктових магазинах шикуються черги за свіжою випічкою, молодята замовляють весільні торти, батьки - торти на день народження своїм дітям, а ласуни купують шоколад, щоб хоч якось підняти собі настрій в сірі будні.
   Мета підприємця - знайти правильну нішу і сформувати правильну ціну на свій продукт, щоб вона підходила більшості потенційних покупців. Вам необхідно лише придумати який продукт будете готувати ви на своїй кухні, оформити підприємство і почати продажі.
   2. Авторемонт. Люди стали заощаджувати на покупці дорогих речей, в тому числі і машин. Замість цього, вони стали витрачати гроші на техобслуговування старих машин та їх ремонт.
   Авторемонт - цілком антикризовий бізнес. Крім того, криза дає масу переваг для потенційних підприємців.
   3. Турбота про людей похилого віку. Незважаючи на кризу люди продовжують старіти. І такі служби, як повсякденний догляд за людьми похилого віку, як і раніше затребувані сьогодні. Крім того, літні люди, які вийшли на пенсію, є активними мандрівниками. Пенсія, яку вони заробили ще в гарні часи, дозволяє їм це робити. Тому, подорожі для літніх - ще одна ніша для успішного бізнесу.
   4. Онлайн відео. Перегляд відео онлайн став цілком звичайною справою. Більше того, під час кризи деякі сім'ї та індивіди замінюють традиційні розваги, такі як кіно, клуби та ін. інтернетом і відео в тому числі. Для творців онлайн відео існує гарна можливість заробити. Є маса сайтів, де відео можна продавати, або створювати за певний відсоток від прибутку.
   5. Сайти про розпродажі. Під час кризи деякі види бізнесу просто розцвітають, стаючи популярними і затребуваними серед споживачів. До таких видів бізнесу відносяться сайти, які інформують користувачів про знижки і розпродажі. Адже люди зараз намагаються заощаджувати на всьому. Заробляють сайти на рекламі.
   6. Блоги. Одним з видів домашнього бізнесу є ведення свого блогу чи сайту. Основна вимога - тема блога повинна бути чіткою і конкретною, а аудиторія - чітко сегментована. Заробляють блогери на рекламі.
   7. Прямі продажі. Працюючи на компанії мережевого маркетингу, такі як Mary Kay, Avon та ін. - це гарна можливість заробити грошей для безробітних фахівців. Для організації бізнесу не потрібні первинні вкладення, бізнес можна вести з дому. Це непоганий варіант і підробіток.
   8. Освітні курси. Незважаючи на кризу, освіта дітей є одним з пріоритетних занять для батьків. Діти продовжують ходити до школи, а батьки - наймати вчителів для недбайливих чад. Крім того, в умовах жорсткого ринку праці, освітні курси для дорослих теж мають гарний потенціал як бізнес.