Бізнес на розведенні кроликів

   Думка про те, щоб розводити кроликів, відвідувала мене не одноразово. Але на практиці так і не зайнявся. На сайті вирішив розмістити цю бізнес ідею.
   Так як кролівництво стабільно займає передові позиції серед рентабельних виробництв в області звірівництва завдяки властивостям швидкого розмноження, дають дієтичне м'ясо, цінні шкурки і якісний пух. Невеликі витрати фінансів на корми та фізичної праці по догляду дають можливість вирощувати кролів на дачних та присадибних ділянках, в будь-якій сільській місцевості.
   Кролик - одне з самих скоростиглих і багатоплідних тварин, здатне давати потомство на 4-5 місяці життя. Кролиця може приносити 6-7 плодів за один раз, кількість окролов може досягати 4-5 на рік.

   Кроляче м'ясо смачне, ніжне, по калорійності перевищує м'ясо курки, телятини і яловичини, вважається дієтичним продуктом і призначається як лікувальне харчування при ожирінні, недокрів'ї, гастриті, захворюваннях печінки та інших хворобах. Кролячі шкурки використовуються хутряними виробництвами для шиття шуб і шапок, зі шкіри шиють шкіргалантерейні вироби та взуття. Пух кролика йде на виготовлення цінних сортів трикотажу, велюру, фетру.
   Кращим варіантом утримання кролів є групові, індивідуальні клітки або вольєри. Клітки в літній період краще розміщувати в сухому місці під тінню дерев, оберігаючи від попадання прямих сонячних променів, у зимовий час треба оберігати від вітрів.
   Виготовляти клітки можна з будь-якого будівельного матеріалу, бажано двомісні, розрахункової норми 0,7 м на одну особину і встановлювати на висоті 0,7-1 м над землею.
    У основу корму для харчування кроликів входять трави, листя кукурудзи, капусти, топінамбура, соняшнику, гичка коренеплодів. У соковиті корми входять силос, відходи баштанних рослин, коренеплоди. З концентрованих кормів їдять висівки, макуха, зерна ячменю, кукурудзи, пшениці, вівса. У літній час кроликам корисно давати багато зелених кормів: листя, траву, гілки чагарників і дерев, бадилля. Годування провадиться двічі на день - у ранковий і вечірній час. У кожній клітці бажано встановити автоматичну поїлку з водою. Загальна річна потреба в кормах на одного кролика складає в середньому 26-34 кілограм.
   У віці 4-5 місяців в умовах правильного годування кролик може досягти маси 3 кг і більше, середня тривалість життя триває до 7-8 років. Купувати кроликів бажано у віці 3-4 місяці за допомогою досвідченого фахівця кролівництва, який може вибирати потрібних особин найкращим чином.
   Бізнес на розведенні кроликів при правильному годуванні і догляді завжди приносить більший прибуток при малих витратах. Необхідно отримати консультацію у ветеринара, як захистити кролика від захворювань. Вірусні захворювання, це єдиний серйозний мінус у розведенні кроликів.