Порівняння інтернет і роздрібного магазинів

   Мережа Інтернет - це не тільки можливість отримати необхідну інформацію або знайти співрозмовника, але і, звичайно, можливість здійснювати покупки в інтернет-магазинах. Зараз продажі через інтернет-магазини чи не кожен день ростуть в обсягах. При всьому цьому роздрібна торгівля стабільно демонструє дуже хороші показники. Люди продовжують віддавати перевагу стандартному способу покупок. Давайте порівняємо інтернет-торгівлю та роздрібну торгівлю, щоб побачити переваги кожного з цих способів продажу.

   Ключовою особливістю будь-якого роздрібного магазину є можливість розглянути і, головне, відчути у своїх руках той чи інший товар, будь то фотопапір або ноутбук, і вибрати те, що необхідно саме Вам. Відразу збільшується вірогідність, що Ви будете задоволені покупкою. Купуючи через інтернет, Ви завжди можете проконсультуватися з фахівцем-консультантом, хоча сам товар Ви побачите тільки на фото. Кваліфікований консультант надасть всю необхідну Вам інформацію в найкоротші терміни.
    Якщо Ви хочете замовити певну модель товару через інтернет-магазин, Вам не складе проблем уточнити наявність товару на складі та дізнатися технічні деталі товару. Для цього Вам всього лише потрібно зв'язатися з менеджером магазину через інтернет або по телефону. При покупці в роздрібному магазині все ще простіше. Вся необхідна інформація буде Вами отримана в режимі живої розмови.
   Багато покупців вважають, що ціни в інтернеті завжди нижче, ніж у роздрібній торгівлі. Дійсно, при конкуренції в 20-30 фірм на один товар в інтернеті, Ви завжди зможете знайти бажану ціну. Але не завжди ця ціна актуальна. У той же час, купуючи товар в роздрібному магазині, Ви точно знаєте скільки коштує той чи інший товар, який Ви купуєте. І ситуація, коли Ви замовляєте товар за однією ціною, а отримуєте за іншою, просто неможлива.
   Популярною формою оплати товарів в інтернеті є webmoney та інші електронні гроші. Такий спосіб оплати товарів досить зручний в нинішніх умовах, коли більша частина розрахунків проходить без участі готівкових грошей. При цьому оплата товарів готівкою набагато звичніше нашим людям, а довіра до електронних платежів поки що перебуває на низькому рівні. Через це більшість людей робить покупки в роздрібних магазинах, де все можна оплатити готівкою.
   Купуючи в інтернет-магазинах, Ви маєте можливість вибору з широкого асортименту товарів, який недосяжний для роздрібного магазину, обмеженого малою площею торговельного залу та складу. У той же час, якщо Ви в точності знаєте, що хочете купити, тоді кращим вибором буде купити цей товар в найближчому роздрібному магазині. Тим самим Ви застрахуєтеся від ситуації, коли розпакувавши покупку Ви побачите, що отримали не зовсім те, що замовляли.
   Процес замовлення потрібного товару через інтернет-магазин дуже простий, і вимагає всього лише кількох кліків по потрібним полях з інформацією. Робити покупки в звичайному магазині не складніше. Все що Вам потрібно зробити, це просто сказати продавцю-консультанту, який саме товар Вам сподобався, і в наступний момент ви вже тримаєте цей товар в руках.
   До всього вищепереліченого слід додати, що деякі товари просто значно легше і зручніше купувати в роздрібних магазинах. Замовляючи квіти в інтернет-магазині, ви ніяк не простежте за їх свіжістю і запахом. Чи не простіше і купити парфумерію, адже запахи по інтернету не передаються. В цьому випадку набагато легше відвідати кілька спеціалізованих магазинів, де Ви спокійно зможете обрати потрібний Вам товар.
   Таким чином, можна зробити висновок, що інтернет-магазини і роздрібні магазини не стільки змагаються між собою, як доповнюють один одного. У кожного способу торгівлі є свої переваги, якими покупцеві залишається тільки скористатися. При цьому у роздрібній торгівлі є важливий козир - люди не один десяток років користуються послугами роздрібних магазинів. Тому з упевненістю можна сказати, що роздрібна торгівля і надалі матиме свого покупця.