З чого не слід починати початківцю інтернет-бізнесу

   Якщо ви плануєте почати свій бізнес, але вас зупиняють розповіді про чужі невдачі - прочитайте цю статтю. Тут вказані 5 основних помилок, які можуть звести нанівець усі зусилля.

1.Не варто починати з кредитів, великих вкладень, покупки меблів, дизайну офісу, оренди дорогих приміщень та відкриття ПП. У більшості видів підприємницької діяльності все це абсолютно ні до чого - в перші місяці, зрозуміло. Найперше, над чим треба задуматись - це пошук клієнтів.

2.Не можна дозволяти собі не вивчати потенційних клієнтів. Є в бізнесі таке поняття - "цільова аудиторія", тобто ті люди, яким ваша пропозиція може бути цікава. Тим не менше більшість стартаперів намагаються продавати всім - тобто нікому. Такий підхід рівний великим затратам на рекламу і купі витраченого часу. Ще на самому початку діяльності потрібно вивчити, ким можуть бути потенційні клієнти: який їхній вік, стать, соціальний статус, інтереси, доходи? І головне: які їхні проблеми може вирішити ваш товар або послуга.

3.Не можна не продумати майбутню систему продажів і маркетингові кроки. Безсистемне залучення клієнтів не принесе збитків тільки в тому випадку, якщо обрана ніша дуже затребувана та конкурентів мало. Але це дуже рідкісний випадок.

4.Не можна не цікавитися попитом на товар або послугу. Дана помилка є найпоширенішою. Висока конкуренція і незатребуваність - дві основні проблеми. Але перша цілком вирішувана, а от друга - це шлях в нікуди. Якщо цього ніхто не пропонує, значить, швидше за все, це нікому не цікаво. Якщо ідея геніальна - це не означає, що вона затребувана.

5.Не можна не робити пробний варіант. "Пробник" не зажадає великих вкладень, зате дозволить перевірити правильність напрямку і набратися безцінного досвіду. Простий сайт, контекстна реклама, опис продукту / послуги, фото ...

Усього за півмісяця ви зможете побачити, чи перспективний проект. А далі можна реєструвати ПП, збільшувати витрати на рекламу, наймати співробітників.