Як успішно запустити стартап

   Гая Кавасакі - людина, яка працювала над запуском комп'ютера Macintosh, а зараз є успішним підприємцем і венчурним інвестором. Він працював над величезною кількістю стартапів і не з чуток знає, що таке запустити новий проект.
   І сьогодні ми поділимося з вами деякими ідеями Гая на цей рахунок.

1) Встановіть етапи розвитку

   Перш ніж запускати проект прикиньте етапи його розвитку. Чого ви повинні досягти на тому чи іншому етапі. Це може бути вихід на певні обороти, відкриття нових сайтів, розширення асортименту. Все що завгодно. Але такі етапи повинні бути в плані розвитку проекту, щоб служити орієнтиром. Ви повинні знати до чого йдете.

2) Прорахуйте все

   Ідея навіть хорошого проекту без бізнес-моделі - це нісенітниця. Ви спочатку повинні знати, як будете заробляти гроші. Причому бажано не просто знати спосіб, але і прорахувати все це на папері. Прикинути, коли ви вийдете в точку беззбитковості. Цифри відповідають на багато що.

3) Аналіз ідеї

   Не обов'язково писати бізнес-план на початковому етапі. Ви можете просто грубо прикинути, що буде і проаналізувати вашу ідею.

4) Робіть, а не плануйте

   Швидше приступайте до розробки прототипу, першої версії проекту. Менше аналізуйте і плануйте. Краще виведіть хоча б щось на ринок і подивіться на реакцію. Якщо ніхто не проявить інтересу до сирого продукту, то і кінцевому варіанту немає місця на ринку.