Що вам заважає домогтися успіху?

   Ми повинні розуміти, що успіх - це така ж звичка, як звичка постійно дивитися телевізор або читати книги. Успішні люди просто звикли домагатися успіху, постійно ставити перед собою цілі і вирішувати виникаючі перед ними проблеми. Їх спосіб життя зовсім відрізняється від способу життя ледачих невдах. Давно відомо, що наші думки стають нашими словами, наші слова стають нашими вчинками, наші вчинки стають нашими звичками. Якщо хочете змінити свої звички, то почніть зі своїх думок і слів. Поки ви думаєте як розчарований і розлючений невдаха, то ви і ведете себе як невдаха.
   Все це просто і зрозуміло, але якщо різко і енергійно почати мінятися, то дуже швидко у багатьох людей цей ентузіазм проходить, буквально за кілька днів. Справа в тому, що у цих людей є психологічні перепони, які не дозволяють їм стати успішними, багатими і знаменитими. Можливо, що комусь ще в радянський час вселили, що бути багатим підприємцем огидно і протизаконно, а хтось боїться володіти чим-небудь цінним, щоб не бути пограбованим. Подумайте про це гарненько. Що заважає вам представити себе в своїх фантазіях розумним, красивим, багатим і знаменитим людиною? Чого саме ви боїтеся навіть у власних думках?
   Так що вам самим потрібно вирішити, до чого ви не боїтеся прагнути. Вам має подобатися ставити перед собою реальні здійснені цілі, яких ви обов'язково будете прагнути досягти. Все має бути весело і приємно, як щоденна ранкова зарядка! А якщо ви не робите зарядки вранці то, що саме вам цьому заважає?  Хваліть і нагороджуйте себе за будь-які, навіть самі незначні досягнення і успіхи. Нехай це стане вашою гарною звичкою бачити проблему і вирішувати її до кінця, навіть якщо це і не стосується грошей. Успішні люди не знають слова «проблеми», замість нього вони говорять про «виклики» і «змагання», так як з їх допомогою вони отримують нові можливості для зростання, більш високі результати і захоплюючі нові відчуття.
   Так як ми можемо виховати у себе звичку бути успішним? Я рекомендую наступні три етапи. По-перше, потрібно перестати переживати про результати. Замість цього вам потрібно почати діяти, творити, творити, вчитися чомусь новому, а не тупо вбивати весь свій вільний час. Прагнете стати експертом або, принаймні, значно поліпшити свої знання в тій області, яка вам особливо близька і цікава. Важливо лише те, що вона вам приносить насолоду і радість.
   По-друге, не бійтеся втрат і помилок, так як вони були у кожного успішної людини, але всі вони змогли пройти через це. Чим більше ви робите, тим більше буде у вас помилок, але це краще, ніж взагалі нічого не робити! Часом, найцінніше, що у нас є - це наш життєвий досвід. Якщо б ви могли повернутися на пару десятиліть в минуле, то стали б ви знову купувати акції фінансових пірамід або б ви розпорядилися тими грошима вже по-іншому? Щоб ви зробили з ними, якщо б знали, як все потім обернеться? Ось чому потрібно знати, як розрахувати всілякі варіації, навчитися брати на себе ризик і можливість зробити помилки, так як це невід'ємна частина життя успішної людини.
   По-третє, потрібно домагатися досягнення власних цілей. У своїй діяльності потрібно бути зосередженим саме на своїх власних сильних і слабких сторонах, бути самим собою. Потрібно постійно мріяти про свої перемоги, адже ви перебуваєте в стані зробити і зробити набагато більше, ніж ви зараз думаєте!