Як заробить на 8 березні

   Напередодні 8 березня роздрібний ринок традиційно зростає на передсвятковій істерії. За оцінками експертів, компанії збільшують продажі в два-три рази. Кровно зароблені гроші українці викладають за квіти та подарунки, серед яких особливою популярністю користуються косметична продукція, кондитерські вироби та подарункові сертифікати. Безумовно, для сотень підприємців "очікування свята" є гарною можливістю заробити. На споживчому ажіотажі намагаються зірвати куш всі: флористи, магазини подарунків, онлайн-майданчики - загалом, всі роздрібні мережі.

   Не секрет, що більше всіх на 8 березні зароблять представники квіткового бізнесу, які традиційно готують спеціальні весняні пропозиції до свята. Попит на квіти збільшується в кілька разів, та так, що деякі місцеві флористи не встигають впоратися із замовленнями. Оптові компанії починають готуватися до свята ще взимку. Крайні терміни замовлень на поставку імпортних квітів обмежені: як мінімум за три тижні до свята.
   Як правило, імпортні букети поставляються з Голландії, Ізраїлю, Кенії, Колумбії, Туреччини та Ефіопії. У хід йдуть голландські троянди і вітчизняні тюльпани. Далі за популярністю йдуть орхідеї, гіацинти, мімоза і нарциси. За оцінкою експертів довідки 559, тільки в Києві 5-8 березня реалізується по дві квітки на кожного столичного жителя або не менше 10 млн. зрізаних квітів. Якщо кожній українській жінці подарують хоча б по одній квітці, то отримаємо приблизно 24 млн. зрізаних квітів. Не складно підрахувати, що вартість проданих квітів на 8 березня складе близько 720 млн. гривень (за вартість однієї квітки взято 30 гривень). І це при тому, що підрахунок дуже стриманий і скромний.
   У період передсвяткового ажіотажу ціни на квіткову продукцію також не стоять на місці. Так, вартість квітки троянди до 8 березня виростає майже в два рази в порівнянні з ціною в звичайний день. Вже зараз букет з п'яти тюльпанів коштує 100 гривень, букет з 5 червоних троянд - не менше 130 гривень, квіткова композиція з декількох видів квітів - від 500 грн. Продавці квітів намагаються заробити на весняному попиті якомога більше.
.