Встановлення систем відеоспостереження: перспективна бізнес ідея

 
 Відносно недавно в нашій країні почав успішно і широко розвиватися бізнес з установки систем відеоспостереження. Цей бізнес за кордоном приносить своїм власникам стабільний і вельми непоганий прибуток. Як показала світова практика, основними і найбільш платоспроможними замовниками відеосистем спостереження є аеропорти, морські порти, комунальні підприємства та ігрові заклади, але лідирують все ж освітні установи. За ними слідують роздрібна торгівля, банківська сфера та комерційний сектор.

   За прогнозами фахівців, у найближчі три-чотири роки темпи зростання світового ринку відеоспостереження перевищать 16% за рік, а його обсяг до 2016 року складе більше 25 мільярдів доларів. Навіть якщо судити за кількістю розробок, інновацій, інвестицій це цілком очевидно говорить про те, що галузь відеоспостереження пережовує період свого стрімкого розвитку.
   Для того щоб відкрити подібний бізнес з нуля вам просто необхідно як мінімум вільно орієнтуватися і добре розбиратися в цьому величезному розмаїтті техніки та електроніки, а найкраще мати профільну технічну освіту. Але для того, щоб максимально скоротити підприємницькі ризики і створити по-справжньому успішний бізнес в ідеалі ви повинні поєднувати знання основ економіки, електроніки та IT-технологій. Для того щоб набратися досвіду і заробити позитивну репутацію, краще перед відкриттям власної фірми деякий час попрацювати з професіоналом в даній області. Це дозволить вникнути в тонкощі справи і навчитися отримувати великі та грошові замовлення.
   Але починати краще за все з невеликих заявок. При належній увазі до реклами і правильному підході до просування бізнесу можна цілком реально в стислі терміни досягти високого рівня прибутковості. Не варто недооцінювати такі невеликі, по суті, замовлення як установка домофона або сигналізації в приватному будинку. Наступний рівень бізнесу це установка систем відеоспостереження в торгових центрах супермаркетах тощо. Недооціненою є ніша з установки відеоспостереження в школах, середніх та вищих навчальних закладах. Найближчим часом очікується справжній прорив.
   Останнім часом гостро постало питання безпеки свого житла та іншої власності. Не тільки підприємців та охоронні служби, а й багатьох простих людей цікавлять технології, що дозволяють здійснювати контроль і спостереження за цілісністю майна на відстані 24 години на добу. І цей непідробний і цілком обгрунтований інтерес постійно зростає, тим самим збільшується кількість потенційних клієнтів.
   Замовник озвучує виконавцю своє побажання і каже, що саме його цікавить. Виконавець робить розрахунок і передає клієнту прайс з зазначенням вартості робіт і матеріалів, призначає підсумкову вартість замовлення. Можна істотно збільшити прибуток, приміром, замовляючи техніку по інтернету з Китаю самостійно, а не купувати у посередників. Тепер щодо трудовитрат. Для установки відеообладнання в квартирі або монтажу камери в будинку і інфрачервоного прожектора для сканування двору або паркування знадобиться близько двох годин. А прибуток це буде приносити чимало, як відразу (вартість установки) так і постійно, протягом усього терміну обслуговування.