9 еко-ідей для бізнесу

 
 Останнім часом найбільші підприємства світу взяли курс на "зелені" технології і переходять на безпечне для споживачів і природи виробництво. Найбільші автогіганти роблять ставку на гібриди та електромобілі, виробляють еко-шини та еко-бензин.
   Вчені провідних університетів світу шукають нові способи, як здешевити і популяризувати сонячні панелі. Аграрії переходять на вирощування органічних культур, повертаючись до "дідівських" методів. Все більше компаній переорієнтуються на екологічний напрямок.
   Якщо ви хочете відкрити свій бізнес і в той же час допомогти навколишньому середовищу, ви не далекі від вирішення світових екологічних проблем. 9 простих бізнес ідей допоможуть вам стати частиною екологічного ринку.
   Еко-консалтинг. Вас можна назвати експертом в "зелених" технологіях? Допоможіть іншим зробити їх життя більш екологічним, відкривши свою компанію з надання еко-консалтингових послуг. Суть консультацій полягає в тому, щоб дати екологічну оцінку будинків і офісів, і запропонувати способи, як зробити їх ще більш екологічно чистими. Наприклад, як перейти на енергозберігаючі технології або просто реалізувати програму утилізації відходів. Стати сертифікованим еко-консультантом, щоб заручитися довірою потенційних клієнтів.
   Ремонт і модернізація велосипедів. Їздити на велосипеді замість автомобіля набагато вигідніше, як для навколишнього середовища, так і для вашого здоров'я. Як і більшість видів транспорту, велосипеди іноді потребують ремонту. Ви якраз могли б стати тією людиною, до якого місцеві велосипедисти приходили б відремонтувати велосипед. Якщо у вас є вільне місце в гаражі, ви також можете модернізувати б/у велосипеди, а потім продавати їх подорожче .
   Чистка вентиляцій. Пил, чужорідні залишки та інші частинки, які збираються в системах вентиляції, можуть зробити будинок менш енергоеффективним. Допоможіть домовласникам заощадити гроші, газ та електрику, просто очищаючи їх димарі. Щоб почати роботу, можливо, вам доведеться придбати деяке обладнання, наприклад, портативний пилосос. Крім того, обов'язково необхідно знати все про системи опалення, вентиляції та кондиціонування повітря. Це сезонний бізнес, кращим часом для якого вважається весна.
   Фермерство. Завдяки зростаючій популярності всього органічного, у городників і дачників є прекрасна можливість заробити гроші, продаючи свій врожай на місцевому фермерському ринку. Ваші фрукти і овочі, вирощені в природних умовах, мають конкурентну перевагу перед іншими виробниками, які використовують стандартні підходи. Швидше за все, щоб почати продаж, вам доведеться отримати "добро" від місцевих регулюючих органів влади.
   Домашня органічна косметика. Мило, косметика і миючі засоби - лише частина побутової хімії, яку можна зробити з недорогих органічних матеріалів. Звичайно, кожен може знайти рецепт цукрового скрабу або засоби для очищення на основі оцту, але щоб зробити це самостійно необхідні час і ресурси. Тому куди вигідніше продавати таку продукцію в готових наборах, щоб у розпорядженні ваших клієнтів були всі натуральні продукти. Почніть продавати домашню косметику на місцевих фестивалях і ярмарках або створіть свій інтернет-магазин.
   Реставрація меблів. Ваші старі зламані меблі не заслуговують того, щоб в кінцевому рахунку опинитися на звалищі. За допомогою правильних інструментів, ви можете перетворити стільці, столи і комоди в щось оригінальне та ексклюзивне, а потім перепродати. Крім того, можна зробити перетяжку стільців або диванів.
   Екологічне прибирання будинку. Для вічно зайнятих батьків прибирання будинку може швидко переміститися в кінець списку домашніх справ. Ви можете допомогти таким горе-домочадцям вирішити їхні господарські біди, пропонуючи послуги з прибирання будинку з використанням лише натуральних і екологічно чистих засобів для чищення. У вас може бути погодинна оплата або власний пакет послуг за фіксовану суму. Пам'ятайте, що ваші клієнти будуть змушені довіряти вам свій будинок, так що вже без надійної репутації вам не обійтися.
   Утилізація техніки. Більшість домовласників самостійно сортують таку вторсировину, як папір, скло і пластик, але вони часто забувають або навіть не знають про утилізацію електроніки та батарейок. А вони надзвичайно шкідливі для навколишнього середовища. Ви можете заробити на зборі та утилізації електронних відходів: старих телевізорів, зламаних ноутбуків, мобільних телефонів. Тариф можна встановити за вагою плюс оплата проїзду.
   Зелена франшиза. Хочете запустити вже налагоджений бізнес з брендом і клієнтською базою? Як варіант, ви можете купити вже готову франшизу. Звичайно, фастфуд та готельні мережі - це перше, що спадає на думку. Але у світі існує досить багато інших екологічних підприємств, готових продати свою франшизу .