Бізнес ідея: магазин канцелярських товарів

 
   Чим привабливий бізнес з продажу канцелярських товарів? Канцелярське приладдя досить вигідне в плані реалізації, воно затребуване протягом усього року і до того ж невибагливі в зберіганні. Асортимент може включати не тільки шкільне приладдя, але також канцелярські товари для офісу, кожгалантерею і т.д.
Відкрити магазин канцтоварів - вельми цікава, хоча і малопоширена ідея для бізнесу. Такий бізнес непросто почати з нуля, в тому плані, що найбільш вигідні у стратегічному плані місця вже давно зайняті. Але якщо вдасться знайти підходяще місце - високий прибуток гарантовано.

   Прибутковість бізнесу з продажу канцелярських товарів безпосередньо залежить від правильного вибору місця. Далеко не скрізь канцелярський магазин буде приносити високий прибуток. Якщо ви не хочете, щоб дохід не мав явно виражений сезонний характер з піком продажів в кінці серпня - початку вересня, тоді орендувати приміщення необхідно в безпосередній близькості від шкіл, інститутів, студентських містечок. Це найбільш привабливі місця для відкриття подібного бізнесу .
   Що стосується стартових витрат, то залежно від спрямованості та асортименту магазину тільки на закупівлю товару необхідно не менше 2 000-2 500 доларів. На ремонт приміщення та стелажі будьте готові витратити близько 1 000-1 500 $. Зовсім не зайвим буде поставити ламінатор і ксерокс формату А4, який обійдеться вам мінімум в 300 $. Як розумієте, це не становить жодної проблеми.
   Основна складність полягає у виборі приміщення. Врахуйте, що в жвавих місцях, місцях масового скупчення молоді вартість оренди, як правило, значно вище, ніж у спальному районі. Тим більше що вам необхідно приміщення з великими вітринами і дверима, які виходять на жваву вулицю.
   Тверезо оцінюйте рівень конкуренції. І якщо кращі місця вже зайняті, можливо, навіть не варто пробувати. Різниця в квартал або якийсь десяток метрів убік від жвавого маршруту може бути фатальною.
   Тепер розглянемо питання перспектив і розширення бізнесу. Це цілком закономірний розвиток подій, коли бізнес виявився успішним. Як правило, канцелярські магазини збільшують прибуток шляхом надання супутніх послуг:
1. Широкоформатний друк форматів А1, А2, А3 затребувана серед студентів ВНЗ, особливо під час захисту дипломних проектів.
2. Обкладинка книг, дипломів, дисертацій під пружину і т.д.
3. Послуга фото на документи: студентські, пропускні і т.д.
   Надаючи комплекс послуг, ви зможете в короткий термін залучити великий потік клієнтів і скласти серйозну конкуренцію найближчим канцелярським магазинам.