Як відкрити магазин автозапчастин?

 
 Ви абсолютно праві, якщо прагнете знайти бізнес ідею в сфері своїх інтересів. Робота повинна бути високооплачуваним хобі, як заповідав нам Рокфеллер. Якщо ваша пристрасть - автомобілі, то думка про те, як відкрити магазин автозапчастин, для вас дуже актуальна. У цій діяльності, як і у всіх інших, є свої тонкощі, в яких ми і постараємося розібратися.
   Сьогодні автомобіль став невід'ємною частиною життя практично будь-якої сім'ї, завдяки чому зростання попиту на автозапчастини вже давно стало закономірним і звичним. Для початку розберемо тонкощі, які важливо розуміти перед початком такої діяльності.
  Експерти стверджують, що сьогодні ринок автозапчастин ще перебуває на стадії росту та формування. Саме тому перед тим, як відкривати свою точку, слід відразу визначитися з багатьма параметрами, які визначать прибутковість вашої справи надалі. А саме:
   1. Вивчіть ринок свого населеного пункту і визначте для себе вільні ніші.
   2. Вже в обраній сфері заглибтеся у вивчення асортименту, щоб дізнатися, які найменування найбільш затребувані.
   3. Своїх головних конкурентів потрібно знати в обличчя, адже саме на них ви будете орієнтуватися, встановлюючи ціни, вибираючи місце для магазину і т.д.
   4. Важливо детально проаналізувати сильні і слабкі сторони у конкурентів, щоб знати, на чому можна зіграти. Це допоможе вам сформулювати свої переваги, які, безумовно, допоможуть вам провести правильну рекламну компанію.
   5. Виберіть вдале розташування: неподалік від автомагістралі, заправки, СТО.
   6. Пошукайте в інтернеті компанії, у яких можна вигідно замовити обладнання: стелажі і т.д.
   7. Постачальників товару можна також знайти в інтернеті. Пересилання товарів проводиться звичайною поштою або за допомогою спеціальних служб, що надійніше і швидше, але дорожче .
   8. Ваш персонал - це директор, бухгалтер і продавці-консультанти. Ви можете виконувати деяку роботу самостійно.
   9. Ще до відкриття варто запустити контекстну рекламу в інтернеті, а також дати рекламу на декілька популярних радіостанцій. Ці вкладення того варті.
   10. Ви можете придумати «фішку» своєму бізнесу - знижки по вихідних, нічний магазин автозапчастин (тобто цілодобова робота) і т.д. Це допоможе розкрутитися.
   Такий бізнес, як магазин автозапчастин, має середній термін окупності від 6 місяців до року. Це залежить і від рекламної компанії, і від розташування магазину, і від затребуваності обраного вами товару. Рентабельність такого магазину - від 25 % і вище. При цьому ви можете робити націнку на різні види товару від 20 % до 100 %.
   Як відкрити інтернет магазин автозапчастин? Сьогодні залишається актуальним і такий варіант, як створення інтернет-магазину автозапчастин. Це дозволяє значно заощадити на стартовому капіталі, але і тут є свої особливості. Розглянемо їх для даного бізнесу.
   1. Вам потрібна велика кількість вільного часу і глибокі знання про інтернет-технології, хостинг, просування сайту.
   2. Необхідний стартовий капітал, який піде на створення і розкручування сайту, а можливо і на оренду приміщення під склад - буде вигідно мати хоча б частину затребуваної продукції в наявності.
   3. Для початку визначтеся з тим, що саме ви будете продавати. Для того потрібно провести дослідження і дізнатися, що затребуване у вашому регіоні.
   4. Після цього знайдіть кілька гідних постачальників (також в інтернеті).
   5. Інтернет-магазин автозапчастин з доставкою вимагає наявності вантажника-експедитора і автотехніки.
   На питання про те, чи вигідно відкривати магазин автозапчастин, ви зможете з упевненістю відповісти тільки після того, як спробуєте це зробити.