Ідея для бізнесу з нуля: оренда спецтехніки


   Оренда спецтехніки завжди була одним із затребуваних і досить вигідних напрямків бізнесу. Незважаючи на це, в той же час на Україні він залишається малорозвиненим. Але слід сподіватися, що вже незабаром все кардинально зміниться.
   Вся справа в тому, що паралельно із занепадом будівельної галузі та банкрутством великих будівельних компаній, починає збільшуватися сегмент приватного будівництва. Це в свою чергу сприяє розвитку невеликих будівельних фірм, які не можуть дозволити собі купити всю необхідну спецтехніку. Визначивши незадоволену потребу на ринку, ви можете створити бізнес з нуля і з великою ймовірністю забезпечите собі успіх.

   Володіння гаражем спеціальної техніки на сьогоднішній день пов'язане з великими витратами і є недозволеною розкішшю. Орендувати на час потрібну кількість одиниць найбільш підходящий варіант.
   Єдиним недоліком цього бізнесу можна назвати його явно виражену сезонність. Адже в більшості випадків будівельні роботи в зимовий період скорочуються до мінімуму. Правда і тут можна знайти вихід. Враховуючи дефіцит снігоприбиральної техніки, не зайвим буде купити бульдозер. І не сумнівайтеся, він буде затребуваний не тільки влітку, а й взимку для розчищення доріг від снігових заметів тощо. А з цього випливає простий висновок, що прибутковість бізнесу на оренді спецтехніки безпосередньо залежить від здатності задовольнити запити і вимоги клієнтів з урахуванням їхніх потреб у певний період року.
   Вкладення інвестицій в покупку декількох одиниць спеціальної техніки при правильній організації бізнесу, дозволить вам повернути всі вкладення через два - три роки роботи. Придбання багатоцільової техніки дозволяє інвестору збільшити її окупність і отримувати прибуток ще раніше. І ще один нюанс. Не варто прагнути купувати нову техніку. Збільшити прибутковість бізнесу таким чином все одно не вийде. А ось стартові витрати і окупність стрімко зростуть.
   Навіть якщо купувати вживане обладнання організація бізнесу з оренди спецтехніки пов'язана з чималими витратами. Тому, навіть маючи достатню грошову суму потрібно правильно підібрати спецтехніку. Підприємець повинен керуватися потребами потенційних клієнтів, розрахунками експлуатації та доцільністю використання коштів.
   В якості прикладів можна навести, екскаватор-навантажувач, який виконує кілька видів робіт або бульдозер, послуги якого затребувані і взимку і влітку. Така техніка користується постійним попитом і забезпечить стабільний прибуток орендному бізнесу. Саме це і потрібно враховувати при організації бізнесу і плануванні майбутнього прибутку.
   Попит на інші види спеціальної техніки, як правило, припадає на певні періоди року. Наприклад, автокран здатний приносити прибуток тільки під час сезону будівельних робіт, в решту часу ж його зміст буде пов'язаний з витратами. Тому його можна взяти в останню чергу, або коли попит на його послуги буде досить великий.