Як заробити гроші своїми руками?


 Лемпворк , печворк і скрапбукінг ... як мало сенсу в цих словах для нашого співвітчизника. Однак за цими іншомовними термінами криється прекрасна можливість заробітку і творчої самореалізації. Продаж авторських виробів створених зі скла, клаптів матерії або паперу - ніша, яка не так добре розвинена в нашій країні, а значить, тут криється можливість зробити гроші в буквальному розумінні своїми руками. Розберемося з термінами.

   Лемпворк називається процес виготовлення виробів зі скла. Це спеціальна техніка, якої досить не складно навчитися на майстер-класі буквально за тиждень. З розплавленого скла виготовляються авторські намистини для дизайнерської біжутерії, оригінальні статуетки і навіть ялинкові іграшки. Сьогодні є авторські прикраси, які виконані з великим смаком і фантазією, від яких просто неможливо відвести очей. Для їх придбання жінки в буквальному сенсі записуються в чергу.
   Печворк - це захоплююче заняття по доданню нового життя старим речам. Дістаєте одяг, який давно не носите, нарізуєте з них клапті, комбінуєте за кольором і шиєте нові цікаві вироби. М'які ляльки , клаптеві ковдри і наволочки , строкаті прихватки, скатертини, килимки, стильні сумки і навіть одяг, виконаний технікою печворк, все це сьогодні розлітається з прилавків з надзвичайною швидкістю. Освоївши техніку печворк, ви зможете спокійно заробляти своїми руками.
   Скрапбукінг. Згадайте, з якою ретельністю ви вибираєте вітальні листівки для друзів і близьких. Більшість цих виробів сьогодні схожі один на одного: строкаті, позбавлені смаку, та ще й з жахливими вітальними написами. Скрапбукінг - це мистецтво створення нестандартних авторських листівок. Матеріалом для виготовлення цих виробів, крім паперової основи, можуть виступати також тканина, дерево, пластик і навіть дріт . Скрапбукінг - це творча самореалізація і відмінний варіант того, як заробити, роблячи щось своїми руками. Адже досвід показує, що, якщо в одному магазині знаходяться стійки із звичайними листівками та дизайнерськими виробами, то у перших взагалі не залишається шансів бути придбаними.
   Як розпочати? Перед тим , як почати заробляти гроші своїми руками, звичайно ж, необхідно освоїти ту чи іншу техніку, з якою плануєте працювати. На сьогоднішній день печворк, лемпворк і скрапбукінг - не такі вже популярні знання, щоб їх могли викладати хоча б на курсах. Освоєнням техніки люди займаються на майстер-класах, які проводяться в невеликих дизайнерських студіях. Швидше за все, ви не дізнаєтеся із засобів масової інформації про те, що такого-то числа буде проводитися майстер-клас. Подібні події проходять в камерній обстановці, і люди дізнаються про них або від знайомих, або знаходять інформацію в Інтернеті. Один з варіантів, як можна дізнатися про роботу викладачів тих чи інших дизайнерських технік - відвідування спеціалізованих ярмарків та фестивалів народних промислів. Там же можна взяти участь і в майстер-класах, які проводять фахівці для всіх бажаючих.
   Як розкрутитися ? Освоївши техніку, переходьте до питання, як можна заробити гроші своїми руками. Створивши кілька виробів, які вам будуть подобатися, виставляйте їх на продаж. Зробити це можна через інтернет (є сайти, що пропонують безкоштовну торгову площадку для умільців), через реальні магазини, які торгують авторськими виробами або навіть через оголошення в газеті. Так як заробити великої кількості грошей своїми руками без реклами не вдасться, то певну кількість коштів, доведеться на неї витратити. Банер в інтернеті або навіть рекламні щити на вулицях міста залучать до ваших виробів таку кількість покупців, що для задоволення їх потреб вам незабаром доведеться наймати на роботу додатковий персонал .
   Заробляти власною творчістю дуже приємно. Освоївши будь-яку техніку створення авторських виробів, ви не просто дізнаєтеся, як заробити гроші своїми руками, але і отримаєте відчуття самореалізації. Творчий підйом, поява моря нестандартних ідей і задоволення від того, що ваші задуми втілюються в життя.