Види бізнесу з мінімальними вкладеннями в 2014 році

 
 Практично всі підприємці відчувають дефіцит грошових коштів. Саме тому їх в першу чергу цікавлять види бізнесу з мінімальними вкладеннями. Але далеко не всі враховують, що компенсувати брак фінансів потрібно буде наполегливою фізичною і розумовою працею.
   Для того щоб скоротити витрати підприємства доведеться як мінімум перший час обійтися без найманих працівників, забути про відпустку, повноцінні вихідні та восьмигодинний робочий день. Тобто, потрібно буде залишити «теплу і затишну» зону комфорту держслужбовця або найманого працівника. Що під силу далеко не кожному.

   Зато перед тими, хто зважиться на цей крок відкриваються воістину грандіозні можливості, які перетворюють навіть відсутність стартового капіталу в питання другорядної важливості.
   Відмінним і «обкатаним» варіантом є рішення створити бізнес у сфері послуг. Так починаючий підприємець зможе працювати на себе і займатися тим, що вміє робити найкраще. Найбільш популярними є наступні напрямки: ремонт приміщень, ремонт меблів, ремонт побутової техніки на дому. Великою популярністю користується малий бізнес у сфері виробництва (формат «завод в гаражі»), а також вимираючі і творчі ремесла: художня ковка, художній розпис інтер'єру, різьба по дереву, бондарна справа, в'язання і вишивка. Правда у них є один спільний недолік - необхідність спеціальних знань і здібностей. Підприємцю ніколи не вдасться налагодити збут продукції або послуг, якщо вони будуть середньої якості.
   Якщо ні до одного з ремесел, як кажуть, «руки не варті», тоді у пошуку перспективних і маловитратних видів бізнесу незайвим буде піти від зворотного. Відразу можна виключити з числа варіантів бізнес у сфері торгівлі. Він пов'язаний з витратами на закупівлю товару, оренду та ремонт приміщення тощо. Винятком може бути інтернет торгівля.
   І ось ми підійшли до безперечного лідера нашого рейтингу, яким є інтернет бізнес. І варіантів заробітку реальних грошей в мережі інтернет існує маса. Найбільш популярні з них: відкрити свій інтернет-магазин, створення і розкручування сайтів, репутаційний менеджмент, заробіток на продажі посилань і реклами.
   Заробіток в інтернет бізнесі прямо залежить від відвідуваності вашого ресурсу. І над цим доведеться гарненько попрацювати, так як конкуренція в інтернеті сьогодні вельми відчутна. Але зате на старті якихось пару сотень американських рублів буде цілком достатньо. Також слід бути морально готовим до того, що віддачу від вкладень можна буде отримати тільки через півроку - рік. І це в кращому випадку. До цього ж весь прибуток краще пускати на розкручування проекту.