Виготовлення акваріумів - як побудувати бізнес!

   Виготовлення акваріумів своїми руками - прибутково! Популярність акваріумів часто пов'язується з любов'ю діточок до тварин. Рибки - найпростіші в догляді вихованці. Так само, гарний акваріум стане прекрасним доповненням будинку, офісу або держ. організації. А спеціалізовані магазини не володіють великим асортиментом розмірів, і тому виготовлення акваріумів на замовлення стає відмінною бізнес ідеєю. Крім того, навіть хороший майстер витрачає на створення 4-5 виробів близько місяця, тому умільці в цій області обов'язково знадобляться.

    

   Залежно від початкового капіталу, можна визначитися в шляху розвитку ідеї: створення організації або створення виробів своїми руками в дома. 
   Споживачі. Споживачів можна поділити на кілька груп:
 - Приватні покупці, яким потрібен акваріум незвичайного розміру або форми;
 - Підприємства, що займаються реалізацією;
 - Оптові покупці, зазвичай з різних компаній чи підприємств.
   Люди в будь-якому місті жадають мати вдома маленький підводний світ, зі своїми будівлями, флорою і фауною, а, можливо, і скарбами. Приватні покупці - це відмінний контингент, спираючись на який можна розвинути підприємство.
   Окрему увагу потрібно звернути на компанії, що продають акваріуми. Якщо Ви зарекомендуєте себе клієнтам - зможете здобути постійні та вигідні зв'язки. Підприємства, які піклуються про зовнішній вигляд і комфорт, так само вельми часто замовляють для облаштування інтер'єру акваріуми. Це простий, досить недорогий спосіб зробити дизайн більш живим і приємним.
   Капітал. Якщо Ви маєте можливість грати по-крупному, організувавши свою власну фірму, варто спершу розібратися з організаційними моментами: пошук приміщення, персоналу, оформлення організації, пошук продавців матеріалу. Ліцензія для виробництва не потрібна, тому можна вельми швидко почати виготовлення акваріумів.
   Для оформлення власного підприємства знадобляться:
 - Реєстрація ПП (приватного підприємства);
 - Договір права власності або оренди;
 - Вибір умов оплати податків, перевірка санітарних та пожежних умов.
   До підбору приміщення варто поставитися серйозно, потрібно врахувати можливість провітрювати його від токсичних речовин. Освітлення має бути хорошим (як штучне, так і природне). Виготовлення акваріумів під замовлення зажадає обладнання та матеріалів, які повинні поміщатися в обраному Вами місці. Можна створити або купити меблі, на якій будуть красуватися готові, але ще не забрані акваріуми.
   Підбір персоналу - це складне питання. Вибираючи контингент з досвідом і додатковими навичками, готуйтеся платити їм більше, ніж зеленим новачкам. Якщо не боїтеся ризикувати - беріть людей без досвіду роботи на випробувальний термін. Вам може попастися справжній «Не гранований алмаз», який віртуозною роботою прославить фірму. Для початку роботи варто найняти 2 майстри по виробах і бухгалтера. Якщо Ви від природи людина не схильна до спілкування та реалізації продукції, потрібно вибирати бухгалтера вельми якісно, виявляючи в кожній людині претендента потрібної якості.
   Обладнання для підприємства потрібно не багато, але воно має бути різноманітним. У список покупок повинні входити і монтажні столи, і пістолети, і ножі для нарізки скляних конструкцій, і спеціальний прилад для шліфування гострих кутів акваріума. Матеріали: скло або полімер, ацетон і бензин, клей, допоміжні інструменти і клейка стрічка. Даний перелік сильно змінюється при розширенні або спеціалізації послуг.
   Якщо Ви будете мати всі атрибути, зазначені вище, то можна припустити, що щодня працівники зможуть виконувати по 2-4 акваріума. А це прирівнюється місячній нормі майстра, що виготовляє акваріуми в домашніх умовах.
   Виготовлення акваріума в домашніх умовах займає набагато менше фінансів, проте куди більше часу. Вам буде потрібен простий список:
 - Скло або полімер;
 - Клей;
 - Додаткові інструменти (шпателі, кисті) і декоративна стрічка;
 - Інструмент для нарізки скла;
 - Інструмент для шліфування скла.
Цього вистачить для створення первісної продукції своїми руками. 
   Види акваріумів. Морські акваріуми створюються за допомогою солоної води, натуральних каменів, флори і фауни морських глибин. Тип Нестандартні акваріуми - відрізняються яскравими фарбами, приємною натуральною атмосферою і екзотичним зовнішнім виглядом.
   Прісноводні акваріуми відрізняються незвичайною атмосферою не солоних водойм. За допомогою різних дерев'яних, кам'яних і керамічних прикрас, різних рослин відтворюється ланцюг екосистем. Зазвичай використовується велика кількість декорацій. Типи мешканців: одного виду і представники різних видів.
   Реклама. Створення портфоліо, груп, присвячених Вашій діяльності, взаємодію з людьми даної сфери допоможуть створити початковий піар-майданчик. При створенні фірми варто подумати про рекламу в інтернеті. Різні форуми для любителів акваріумів - первинна мета. Упровадившись і зробивши декільком користувачам якісні вироби, Ви придбаєте репутацію, яка в подальшому зіграє для Вас хорошу роль, дозволивши і стороннім людям рекламувати товари.
   Цінова політика. Розрахунок дуже простий, проте велику увагу варто приділити вартості акваріумів інших майстрів Вашої області. Зазвичай розраховують за формулою «скласти всі витрати на виробництво і розділити на кількість товарів». Але якщо створена фірма не користується популярністю, і товари реалізовуються повільно, слід брати за вироби середньостатистичну плату.