Виробництво заморожених овочів і фруктів

   Аналітики вважають, що український ринок є одним із найперспективніших для виробництва заморожених овочів. Фрукти теж користуються з кожним роком все більшим попитом, але більше у великих містах, ніж у маленьких.

   Даний вид підприємництва почав свій розвиток в кінці 90-х років. Важливу роль у розвитку даного виробництва зіграло розвінчання міфу про те, що заморожені овочі і фрукти не мають вітамінів і мінеральних речовин. На ділі виявилося все навпаки. На даний момент у виробництві заморожених овочів і фруктів використовується так звана шокова заморозка (використовується мінусова температура близько -30°C), завдяки чому вдається зберегти більшу частину всіх корисних речовин. До того ж, свіжі овочі та фрукти, які дуже довго зберігаються на складах і ринках, часто сильно поступаються за своїми поживними цінностям порівняно з замороженими овочами і фруктами.
   Устаткування для виробництва заморожених овочів і фруктів. Тут ми розглянемо тільки те обладнання для виробництва заморожених овочів і фруктів, яке безпосередньо задіяно в основній роботі при виробництві. Отже, вам знадобляться:
  1. Для повітряного чищення овочів знадобиться барботажно-вихрова машина;
  2. Установка для миття і чищення фруктів і овочів від каменів.
  3. Установка для обрізання від зайвого, наприклад, кінці квасолі;
  4. Камера шокової заморозки;
  5. Пакувальна машина;
  6. Конвеєр;
  7. Холодильний склад, де буде зберігатися вся готова продукція.

   Ціна за кожну одиницю обладнання, крім холодильного складу, близько 1 000 000 грн. Що стосується холодильного складу, то він коштуватиме дорожче. Ціна на камеру для шокової заморозки овочів і фруктів починається приблизно від 300 000 грн. Так само вартість залежатиме безпосередньо від продуктивності конкретного обладнання та його розмірів.
   Бізнес ідея, що приносить щомісячний прибуток близько 2,5-3 тисяч доларів.