Бізнес на ремонті квартир

   
   Послуги з надання допомоги в ремонті квартир існували завжди, але легалізувати цей бізнес вдалося тільки в дев'яностих роках минулого сторіччя. Сьогодні фірм, які займаються ремонтом квартир достатня кількість, але конкуренція не зменшує попиту на них. У свою чергу, квартири вторинного ринку потребують капітального ремонту. Крім того при купівлі - продажу квартир, нові господарі завжди прагнуть до оновлення існуючої обстановки, або до здійснення повністю нових внутрішніх ремонтних робіт. Статистичні дані показують, що лише 5% населення мають бажання робити ремонт самостійно, решта все-таки довіряють своє житло професіоналам.

   Створити фірму, що спеціалізується на ремонті квартир не складно. Головне, точно вирішити яким видом ремонту Ви здатні і хочете зайнятися. Це може бути косметичний ремонт, версія «екстрим» і версія класу «люкс». Для високоякісних робіт (люкс) обов'язково будуть потрібні класні спеціалісти, які мають достатній досвід в цій області і професійні здібності.
   Для відкриття власної фірми необхідний бізнес-план будівельної фірми з ремонту квартир. Представляємо вам готовий приклад бізнес-план ремонту квартир.Що потрібно?
   Маркетинг. При організації рекламної компанії важливо врахувати, що специфіка будівельних робіт носить сезонний характер. Максимально затребувані вони з весни по осінь. А взимку рекламувати роботи можна за рахунок акцій або спецпропозицій.
   Приміщення. На початкових етапах можна знехтувати офісом. Всі замовлення приймати в телефонному режимі.
   Склад. Будівельна фірма з ремонту квартир не потребує складських приміщення, а закупівля матеріалів відбувається під конкретне замовлення.
    Персонал. Крім робітників, які будуть здійснювати основні роботи з ремонту квартир, на фірмі обов'язково повинен бути виконроб, який відповідає за виконання робіт. Для ведення кошторисної документації в штат фірми повинен ще один чоловік. Можливо, послуги архітектора теж знадобляться.
   Тепер розглянемо фінансову частину даного бізнесу.
    Витрати: спеціалізований інструмент - молоток, перфоратор, шуроповерт, дриль, УШМ, рівні, лобзик і т.д. Ця частина витрат складе близько 30000 грн.;
   Транспорт. Зазвичай, це машина типу «Газель». Така стаття витрат займає до 80000 грн.;
   Заробітна плата становитиме 45-60 відсотків від вартості всіх виконаних робіт;
   Інші витрати візьмуть на себе до 6000 грн.
   Доходи: вартість послуг за косметичний ремонт квартири - до 310 грн. за метр квадратний, ремонт класу «люкс» - до 700 грн., ремонт економ-класу - до 400 грн. В осінньо - зимовий період кількість замовлень коливається від 1 до 3. У весняно - літній - від 2 до 5. Середня вартість за одним замовленням - 3100-9000 грн.
   Рентабельність. Найбільш рентабельними є установка систем кондиціонування, заміна склопакетів, електромонтажні роботи, сантехнічні роботи та роботи пов'язані з переплануванням.