Бізнес - поради від мільйонерів


 В цьому матеріалі зібрані нестандартні поради від мільйонерів з усього світу. Тому, якщо поради типу "дотримуйтесь поклику серця", "викластися на 110%" і подібні не викликають у вас ніякої відповідної реакції, значить наша стаття для вас. Оскільки такі слова як "не перенапружуйтеся" і "розслабляйтеся" хоча б просто приємно чути.
   Насправді нижче слушні поради від успішних особистостей, багато в чому просто кращі, а головне нетривіальні.

   Річард Бренсон: "Ніколи не шкодуйте про зроблене, візьміться за щось нове"
   "Кількість часу, яке люди витрачають на жалкування про зроблені помилки, замість того, щоб вкласти свою енергію в інший проект, завжди мене вражало", - розповів творець і голова The Virgin Group в інтерв'ю The Good Enterpreneur.
   "Що б я не робив у бізнесі, я завжди отримую від цього задоволення. Адже минулі невдачі - це зовсім не негативний досвід, а лише урок, який потрібно вивчити".

Ерік Шмідт: "Частіше говоріть" так "
   У книзі "Кращі поради, які я отримувала" Кеті Курик цитує виконавчого директора Google Еріка Шмідта: "Знайдіть спосіб сказати чомусь "так". Скажіть "так" у відповідь на запрошення в нову країну, скажіть "так" знайомству з новими людьми, скажіть "так" вивченню чогось нового. "Так"- це те, завдяки чому ви отримали свою першу роботу, отримаєте наступну, одружитеся і навіть заведете дітей ".

Уоррен Баффет: "Тренеруйте стриманість "
   У 2010 році в інтерв'ю Yahoo глава Berkshire Hathaway Уорррен Баффет зізнався, що кращу в його житті пораду він отримав від члена ради директорів Berkshire Hathaway Томаса Мерфі. Він сказав Баффету:
  "Уоррен, ніколи не забувай, що завтра ти можеш послати когось до біса. Ніхто не відніме в тебе це право. Але сьогодні просто притримай язик за зубами, щоб зрозуміти, захочеш ти завтра зробити те ж саме".
   Виступаючи на останньому щорічному зборах акціонерів Berkshire Hathaway, Баффет також сказав, що секрет дружніх відносин і взаєморозуміння в колективі криється в тому, щоб навчитися міняти свою поведінку завдяки рівнянню на авторитетних для вас людей і засвоєнню їх кращих якостей.

Майя Ангелоу: "Ідіть своїм шляхом"
   У своїй книзі "Кращі поради, які я отримувала" Кеті Курик цитує письменницю, танцівницю, актрису і співачку Майю Ангелоу:
   "Моя бабуся Ганна Хендерсон дала мені пораду, якою я користуюся вже 65 років. Вона сказала: "Якщо світ направив тебе на шлях, який тобі не подобається, і ти дивишся вперед, але не хочеш йти до кінця, при цьому так само не бажаючи повертатися до початку, зійди з дороги. Проклади собі новий шлях".

Джоан Роулінг: "Прийміть невдачу"
   Джоан Роулінг, автор популярної серії книг "Гаррі Поттер", знає багато про досягнення успіху і про невдачі.
   "Я вважаю, що ми недостатньо говоримо про невдачі", - сказала Роулінг на одному з шоу на каналі NBC. Було б здорово, щоб хтось успішний свого часу прийшов до мене і сказав: "Ти будеш терпіти невдачі. Це неминуче. Через це треба пройти".
   Перед тим як Роулінг стала однією з найбагатших жінок світу, вона була матір'ю-одиначкою, що живе на межі бідності. Вона почала писати про Гаррі Поттера, тепер найвідомішому своєму персонажі, блукаючи по едінбурзьким кафе. Джоан отримала серію відмов від видавців, коли вперше прислала рукопис книги.
   "Мій неймовірно короткий шлюб підійшов до кінця, і я залишилася безробітною матір'ю-одиначкою, настільки бідною, наскільки це можливо в сучасній Великобританії. Благо, у мене був дах над головою. У всіх сенсах моє життя було найбільшою невдачею, яку можна уявити" , - сказала Роулінг під час урочистої промови в Гарвардському університеті в 2008 році.
   Вона продовжила виступ, зізнавшись, що вважає ранні невдачі "подарунком", який був отриманий "дорогою ціною", адже вона придбала безцінні знання про себе і свої стосунки з людьми тільки після того, як пережила нещастя.

   Стів Джобс: "Дотримуйтесь не поклику серця, а чогось більш важливого, ніж ви"
   Вальтер Ісаксон, який писав біографію Стіва Джобса, пригадує розмову з Джобсом незадовго до його смерті. Джобс тоді сказав Ісаксону:
   "Ми весь час говоримо, що потрібно дотримуватися поклику серця, але всі ми є частинкою історії ... Коли ти залишиш для історії що-небудь, що буде допомагати іншим людям через 20, 30, 40 років, про тебе скажуть, що ти був не просто людиною, що слідував поклику серця, а особистістю, яка прагнула зробити щось корисне для інших ".

Сьюз Орман: "Разом з успіхом приходить даремна критика. Ігноруйте її"
   У своїй статті для LinkedIn Сьюз Орман написала, що успіх часто робить її мішенню для брудної критики, "повністю відірваною від реальності". Спочатку подібні атаки виводили Орман з себе, але з часом вона навчилася ігнорувати їх.
   Мудрець з Індії поділяє мою думку: "Собака продовжує гавкати, а слон продовжує йти", - написала вона.
   "Гірка правда в тому, що ми всі в своїй роботі змушені обходити "собак": внутрішніх критиків, конкурентів, жахливих начальників або підступних колег. Посилаючись на мій досвід, я б порадила вам бути готовими слухати гавкіт, щоб продовжувати рух вперед".

Білл Гейтс: "Дивіться на речі простіше"
   У 2009 році в інтерв'ю CNBC співзасновник і керівник Microsoft Білл Гейтс захоплювався здатністю Уоррена Баффета просто дивитися на речі.
   "Ти дивишся на його календар і розумієш, що там все досить просто. Ти говориш з ним про бізнес, який виглядає для нього привабливим, а він знає тільки пару основних цифр і фактів щодо цього. Коли проект здається менш складним, у нього з'являється більше ентузіазму, щоб інвестувати в це. Він береться лише за ті справи, про які у нього є чітке уявлення. Ці справи повинні бути передбачуваними і зберігати стабільність протягом тривалого періоду часу. А його здатність ігнорувати несуттєве і працювати тільки над фундаментальними речами, які є основою проекту, - просто приголомшує! Це особлива форма геніальності ".