Основні відмінності у мисленні багатих і бідних

 
 Вміння правильно розпоряджатися грошима і збільшити власний капітал насправді сильно пов'язані з психологією. На підтвердження цього Наполеон Хілл досліджував життя більше 500 мільйонерів, які всього добилися самі, і особисті спостереження описав у бестселері "Думай і багатій".
    Інший дослідник, Стів Сіболд - також мільйонер, у якого вийшло побудувати успішний бізнес без сторонньої підтримки. Стів проінтерв'ював 1200 найбагатших людей планети за останні три десятиліття, і також згоден з тезою про безпосередній вплив менталітету та психології на багатство і успіх людини.

 
  У своїй книзі "Як мислять багаті" ("How Rich People Think") Сіболд пише, що шлях до багатства більше стосується типу мислення людини, ніж наявності стартового капіталу.
   Нижче наведено приклад мислення багатих людей, які ви зможете застосувати вже сьогодні:
   Багаті люди вважають бідність коренем усіх невдач ... поки середньостатистичні люди вважають гроші коренем усіх невдач.
   Згідно Сіболд, в соціальних групах з низьким рівнем доходу поняття "стати багатим" викликає свого роду сором.
   Він пише, що: "У звичайних людей промиті мізки - вони вірять, що багаті люди або щасливчики, або обманщики. Але люди світового класу знають, що хоча гроші і не гарантують щастя, вони роблять життя легше і приємніше."
   Багаті люди користуються грошима інших ... поки звичайні люди впевнені, що їм потрібні гроші для того, щоб робити гроші.
   Сіболд говорить, що багаті люди не бояться наважитися фінансувати своє майбутнє з чужих кишень.
   "Багаті люди знають, що бути недостатньо платоспроможним, щоб дозволити собі щось - це не так важливо. Головне питання полягає в тому, чи варто це "щось" купувати, інвестувати і бажати в принципі?" - він пише.
   Багаті люди звикли діяти ... поки звичайні люди схильні чекати, поки на них все звалитися з неба.
   Сіболд вважає, що поки маси чекають моменту, коли вони виграють в лотерею і моляться на процвітання, великі люди вирішують проблеми.
   Він пише: "Середня людина чекає чогось від Бога, уряду, свого боса або дружини. Цей тип мислення породжує такий підхід до життя, поки час на годиннику йде."
   Багаті люди знаходять егоїзм відмінною якістю ... в той час, як звичайні люди вважають егоїзм гріхом.
   Проблема в тому, що люди середнього класу бачать в цьому щось негативне - і це тримає їх у бідності.
   Сіболд пише: "Багаті люди стараються і намагаються зробити себе щасливими. Вони не роблять вигляд, що можуть врятувати світ. Якщо ви не дбаєте про себе, ви не в змозі допомогти кому-небудь взагалі. Ви не можете дати того, чого у вас немає ."
   Багаті люди розуміють важливість знань ... поки середні люди вважають, що дорога до багатства забезпечена формальною освітою.
   "Багато представників світового класу мають звичайну середню освіту, і накопичили своє багатство шляхом придбання і подальшого продажу особливих знань." - Пише Сіболд.
   "У цей час, маси переконані, що магістерська і докторська ступень ведуть до багатства, здебільшого тому, що вони знаходяться в пастці лінійного мислення, яке не дає їм пробитися на більш високі рівні свідомості ... Багатьох не цікавлять кошти, а тільки кінцева мета."
   Багаті люди думають про гроші дуже логічно ... поки звичайні люди бачать гроші крізь призму емоцій.
   "З непоганим розумом, хорошою освітою і в інших аспектах успішна людина легко може трансформуватися в охопленого страхом, веденого почуттям дефіциту мислителя, найбільшим фінансовим прагненням якого є бажання комфортно вийти на пенсію." - Вважає Сіболд.
   "Світовий клас бачить гроші такими, якими вони є, очима логіки. Великі люди знають, що гроші - це лише інструмент, що надає можливості і свободу вибору."