Як розпочати бізнес без шкоди для основної роботи


 Незважаючи ні на що, у світі все більше зростає кількість молодих підприємців. Правда все ще дуже помітна різниця між кількістю бажаючих працювати на себе і тими, хто дійсно починає щось робити для того, щоб зробити бажане дійсністю.
   Можливо, причиною страхів є боязнь втратити роботу, яка є основним джерелом грошей на життя.

   Ми пропонуємо 17 кроків, які допоможуть розпочати власну справу, не відволікаючись від основної роботи.
   1. Визначтеся з тим, чого ви хочете
   Перший крок на шляху до створення бізнесу - ваше бачення того, чим ви хочете займатися. Поки ви самі не усвідомлюєте того, якою має бути ваша компанія, ви не зможете розповісти людям про своє підприємство. Під час роботи над брендом, сконцентруйте всю увагу на тому, що ви хочете отримати в кінцевому підсумку. Більшість успішних підприємств спочатку відчувають потребу, а потім знаходять спосіб, як найкращим чином втілити це в життя.
   2. Визначтеся з основним завданням
   Ваше основне завдання відрізняється від бачення бізнесу. Ви повинні зрозуміти, який вплив будете мати на клієнтів.
   3. Ставте собі цілі
   Цілі демонструють, чого варто ваше підприємство. Це дозволяє людям зрозуміти не тільки що ви робите, але і навіщо. Ви повинні донести до клієнта всю суть того, чим займаєтеся. Також це допоможе залучити співробітників, які будуть чітко знати, що і навіщо вони роблять.
   4. Дослідіть ринок
  Ви впевнені, що ринок потребує ваш продукт або послугу? З'ясуйте, де вам доведеться працювати. Дослідження ринку дозволить прорахувати, як привернути до себе увагу і зацікавити потенційних клієнтів ще до того, як запустите проект в роботу.
   5. Розвивайтеся
   Чи є навички, якими ви недостатньо добре володієте або про які вам необхідно нагадати? Чи можете ви зробити щось самостійно або вам необхідно найняти професіоналів? Ви повинні визначитися з тим, хто і яку роботу виконуватиме.
   6. У чому ваша відмінність від інших
   У чому ваша перевага перед іншими? Що унікального ви можете запропонувати? Що приведе до вас клієнтів? Що змусить їх віддати вам перевагу? На ці питання варто відповісти перед тим, як почати бізнес.
   7. Яке значення має ваш бізнес
   Більшість компаній мають свою місію і бачення, яким має бути підприємство, але мало хто приділяє увагу значенню бізнесу. Набір цінностей компанії допоможе визначитися з напрямком, в якому ви будете розвиватися.
   8. Будьте короткі
   Не починайте роботу з довгої розповіді про те, що ви робите і як довго йшли до всього цього. Навчіться стисло розповідати про свою компанію та її діяльність.
   9. Плануйте
   Створіть план ваших дій для досягнення цілей і визначтеся з термінами їх виконання. Переконайтеся, що не витрачаєте багато часу на непотрібну дурницю. Подумайте про короткострокові і довгострокові перспективи.
   10. Створіть бізнес-план
   Ми вже говорили про плани, але то були, скоріше, плани дій, в яких вказували що потрібно зробити. У бізнес-плані пропишіть всі етапи від "а" до "я", не полінуйтеся і зупиніться окремо на кожній деталі. Ви повинні продумати, що і за чим ви будете робити, а також, що допоможе досягти певних цілей.
   11. Делегуйте обов'язки
   Всі успішні підприємці знають, що зробити самостійно всю роботу нереально. Тому у більшості є помічники, заступники і т.д. Як би вам не було складно змусити себе передавати повноваження комусь іншому, ви обов'язково повинні це зробити. Це допоможе досягти великих результатів і дозволить вам зберегти сили.
   12. Створіть оточення, з яким зможете радитися
   Необхідно розвивати коло спілкування, щоб в потрібній ситуації вам було до кого звернутися. Досвідчені люди допоможуть вам визначитися з рішенням задачі.
   13. Дотримуйтеся правил
   Переконайтеся, що ваше починання не принесе шкоди нинішній роботі. Ви хочете запустити власну справу, не втрачаючи при цьому основного місця роботи? Безумовно, це дуже хороше рішення і якщо все детально продумати, то цілком можна досягти успіху.
   14. Будьте шанобливі
   Не працюйте над новим проектом перебуваючи на роботі. Ви можете робити це під час обідньої перерви, у вихідні і в інший неробочий час. Поважайте вашу нинішню роботу.
   15. Подбайте про стартовий капітал
   Кожне нове підприємство потребує стартового капіталу. Де ж його взяти? Більше читайте, вивчайте інформацію про залучення інвестицій. Ви повинні бути впевнені в тому, що ваше фінансове становище дозволить вам запустити бізнес.
   16. Розвивайте терпіння
   Запуск бізнесу вимагає багато сил і часу. Найкраще, що ви можете зробити самі для себе - навчитися терпіти і чекати. Ви навряд чи зможете отримати все і відразу, пам'ятайте про це.
   17. Зробіть рішучий крок
   Під час запуску власної справи вам неодноразово доведеться робити рішучі кроки. Весь час потрібно буде доопрацювати щось, потрібні будуть гроші, час і з усім цим ви можете ніколи не зважитися запустити проект в роботу. Тому будьте рішучі. Добре все обміркуйте і робіть крок.
   Поєднувати основну роботу і розробку нового проекту однозначно буде не легко, і це лякає. Багато успішних підприємців пройшли довгий шлях до успіху. Тому, якщо хочете досягти чогось у майбутньому, починайте робити щось вже сьогодні.