Бізнес-ідея: буріння свердловин на воду

 
Буріння свердловин на воду
 Поширена думка про те, що свердловини підходять тільки для забезпечення водопостачанням дачних будинків або заміських котеджів перестало бути актуальним. У межах міста мешканці приватних секторів останнім часом стикаються не тільки з перебоями у водопостачанні, але і з дуже низькою якістю води в комунікаційних мережах. Подібна вода часто непридатна не тільки для споживання в їжу, але навіть для побутового використання. Саме в цих випадках багато хто вдається до послуг спеціалізованих компаній з буріння глибоких свердловин та встановлення насосних станцій.

   Свердловини можуть використовуватися як основне джерело питної або побутової води, так і додаткове. Користування такою водою не вимагає витрат, крім витрат із закупівлі устаткування і робіт з його встановлення, а основною перевагою є незалежність від центрального водопостачання населеного пункту.
   Для організації цього виду діяльності необхідно наведене нижче обладнання:
  • Спеціальне обладнання для пошуку води і визначення глибини її залягання;
  • Бурильне обладнання. При цьому може успішно використовуватися як автоматичні пристрої, так і ручні механічні пристосування;
  • Набір інструментів та обладнання для формування гільз, зварювання труб і т. п.

   Кількість обслуговуючого персоналу повинна розраховуватися залежно від виду обладнання. Якщо процес максимально автоматизовано, то досить буде наявності у штаті 1-2 операторів. У разі ж переважного використання механічних засобів і агрегатів кількість співробітників має бути більшою.
   Поряд з основним видом діяльності - буріння свердловин, слід розвивати додаткові послуги, такі як:
  • Продаж, встановлення і обслуговування фільтрувального обладнання;
  • Продаж, встановлення і обслуговування насосних станцій;
  • Прокладання водопроводу, підключення точок споживання і т. п.
  • Послуги з дослідження та аналізу якості води, а також з дослідження вмісту в ній компонентів і домішок. У цьому випадку оптимальним рішенням буде укладання договору з лабораторією, яка має в наявності необхідне обладнання для проведення таких досліджень.

   Оскільки свердловини мають властивість замулюватися або пересихати, необхідно розвивати такий вид додаткових послуг, як сервісне обслуговування свердловин. В залежності від регіону та інших природних факторів свердловина може потребувати чищення через 2, 3 або більше років.