Як перестати жити від зарплати до зарплати?


Як перестати жити від зарплати до зарплати?
 Показником того, що ви не вмієте правильно розпоряджатися грошима, є той факт, що вам часто доводиться займати у друзів або знайомих, користуватися кредитною картою або витрачати заощадження "на чорний день".
   Коли вам постійно не вистачає грошей і позичаєте "до зарплати", ви ризикуєте накопичити багато заборгованостей. Завдяки подібній поведінці ви стаєте фінансово залежним від інших людей і навряд чи зможете дозволити собі купити щось дороге. Не забувайте, що ваше майбутнє залежить від поточних витрат.
   Вам доводиться жити від зарплати до зарплати через те, що ви не вмієте правильно розпоряджатися грошима і планувати витрати.
   Бізнес ідеї розповідає, як перестати жити від зарплати до зарплати.

   Почніть зі створення бюджету

   Це допоможе вам зрозуміти, куди ви витрачаєте гроші, а також навчитися розподіляти дохід так, щоб протягом місяця не виникало гострої необхідності позичати.
   Якщо ваші витрати не вписуються у ваш бюджет, то це не показник, що ви мало заробляєте, ви просто витрачаєте більше, ніж можете собі дозволити.

   Відстежуйте витрати

   Якщо ідея з бюджетом недостатньо ефективна, спробуйте відстежувати свої витрати, щоб зрозуміти, куди йдуть гроші. Допоможуть з цим збережені чеки.
   Розділіть витрати на кілька категорій: комуналка, харчування, одяг, дозвілля і проаналізуйте куди скільки грошей іде. Це дозволить зрозуміти, на що ви витрачаєтеся найбільше.

   Скоротіть витрати

   Після того, як ви розібралися куди скільки грошей іде, ви зрозумієте, де можна заощадити. Приміром, не купуйте каву по дорозі на роботу, а зваріть його вдома самостійно або відмовтеся від нього взагалі. Або, можливо, вам доведеться відмовитися від високошвидкісного інтернету, адже якщо ви живете від зарплати до зарплати, то повинні розуміти, що можете собі дозволити, а що ні. Адже невеликі витрати, як правило, і складають значущу частку.

   Збільшіть доходи

   Зростання заробітної плати, як правило, залежить не від вас. Тим не менш, ваші доходи залежать тільки від вас. Ви самі претендуєте на роботу з певним рівнем оплати праці, самі заслуговуєте підвищення і самі шукайте можливості для додаткового заробітку. Але будьте обережні, зростання рівня доходу зовсім не означає, що ви перестанете жити від зарплати до зарплати, часто, разом із зростанням заробітної плати ростуть і запити.

   Змініть своє ставлення до грошей

   Люди, які живуть від зарплати до зарплати часто витрачають гроші бездумно. Вони переоцінюють можливості щодо того, скільки можуть витратити, а в підсумку витрачають більше, ніж передбачалося. Ви можете купувати речі, які хочете, а не які потрібні вам насправді чи постійно купувати різні дрібниці. З одного боку, ви витратили копійки, але протягом місяця вони перетворяться в істотну суму.

   Незалежно від того, скільки ви заробляєте, ви повинні ставитися до грошей відповідально і тоді ваше матеріальне становище отримає шанс покращитися.