Виробництво сухих сніданків - 280 тисяч стабільного прибутку в місяць і більше

 
Виробництво сухих сніданків
 Сухі сніданки - це продукція, яка дуже популярна в Європі. Середній європеєць з'їдає близько чотирьох кілограмів такої їжі за рік. В Україні цей показник набагато нижчий, але останні дослідження показали: у нас рік у рік споживання подібної продукції зростає майже на 30%. Тобто цей напрямок досить перспективний. Інтерес до сухих сніданків збільшується з кількох причин:
   1. Культ здорового способу життя. Особливо це спостерігається в останні кілька років. Навіть ті люди, які далекі від спорту і правильного харчування, поступово починають замислюватися над тим, яку базу вони закладають для свого здоров'я в майбутньому. Багато хто прагне переходити на корисну їжу, відмовлятися від шкідливих звичок. Саме тому сухі сніданки і мюслі купуються все більше.

   2. Зростання добробуту населення. Звичайно, це стосується далеко не всіх, але люди, які відносяться до середнього класу, мають можливість більше заробляти. З появою інтернету стало чимало можливостей підробити, зайнятися чимось іншим, крім основного виду діяльності. А це - додаткові гроші, які можна витрачати на більш якісне харчування.
   3. Ефективність реклами. Взагалі будь-який сучасний продукт може стати успішним - реклама в цьому відіграє одну з визначальних ролей. Якщо грамотно піднести товар, це добре позначиться на продажах. У нашій країні поки не така явна конкуренція в цій сфері. Так, сніданків такого плану чимало, але реклами, яка дала б популярність, поки немає. Якраз зараз можна встигнути зайняти вигідну нішу, залучити не тільки нових покупців, а й клієнтів інших марок.

   АСОРТИМЕНТ КОМПАНІЇ. Щоб охопити якомога більше клієнтів, необхідно зробити ставку на різноманітність товарів. Кукурудзяні, вівсяні пластівці, мюслі з злаків - це основа виробництва. При цьому можна робити як чисті продукти, так і суміші, які сьогодні користуються колосальною популярністю. Суміші припускають додавання горіхів, меду, сухофруктів, цукатів, насіння. Комбінації можуть бути різними - тут доведеться поекспериментувати. Дуже хороший варіант - сніданки, збалансовані за участю дієтологів. За допомогою фахівця можна розрахувати інгредієнти суміші, а також калорійність і корисність конкретної порції. Ця інформація дається на упаковці, завдяки чому підвищується лояльність покупця і інтерес до марки.

   ПРИМІЩЕННЯ ТА ОБЛАДНАННЯ: ЩО ЗНАДОБИТЬСЯ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ЗАДУМУ?  Розміри майданчика, який буде обраний під виробництво, залежить від того обороту, на який робиться ставка. Так, щоб виробляти вісімдесят кілограмів продукції кожну годину, знадобиться близько 250 кв. метрів площі. Обов'язково потрібен склад для готової продукції - не менше 30% від всієї ділянки. Устаткування в даній сфері не найпростіше. До обов'язкових елементів відносяться:
  1. Транспортер (завантажувальний).
  2. Бак для кондиціонування і змішувач.
  3. Екструдери та вібросито.
  4. Сушарка, конвеєр, сепаратор і т. д.

   На виробництві повинні бути можливості для безперешкодної подачи води, оскільки подібна техніка споживає до дванадцяти кубів води на годину. Споживається багато і електроенергії. Для обслуговування 250 квадратних метрів знадобиться команда мінімум з шести чоловік.
   Також потрібно буде вирішити питання з упаковкою - вона, як правило, закуповується у стороннього виробника вже в готовому вигляді. Доведеться вкласти гроші і в розробку власного унікального дизайну - економити на цьому не потрібно, так як цей момент буде безпосередньо впливати на ефективність продажів.

   МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОДУКЦІЇ. Поставка товару в даному випадку здійснюється в роздрібні мережі, при цьому орієнтуватися для початку варто на маленькі магазинчики і павільйони, районні торгові точки, приватні продажи. Можна розглянути і сервіси доставки їжі. У великих супермаркетах можуть бути проблеми з конкуренцією і контрактами, за якими кращі місця вже зайняті розкрученими брендами. Тобто ринок в даному випадку доведеться завойовувати поступово. Можна зрушити фокус реклами на різні фітнес-центри і тренажерні зали - під таку публіку досить вигідно створити власний інтернет-магазин. Таке точкове залучення клієнтів може мати великий успіх. Тим більше продукція подібного виду дуже затребувана серед людей, що стежать за своєю фігурою.

   ВИТРАТИ НА РЕКЛАМУ В СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖАХ. Виробництво сухих сніданків - сфера, в якій економити на рекламі не можна, потрібно вкладати в усі доступні моменти. Особливу увагу слід приділити соціальним мережам - там дуже багато груп, присвячених здоровому способу життя. А ще можна орієнтуватися на співтовариства матусь, тому що такі покупці часто беруть сухі сніданки для своїх діток. Якщо щомісяця рекламувати продукцію, використовуючи всі можливі інструменти, доведеться витрачати близько 3-7 тисяч гривень. Але ці вкладення будуть того коштувати.

   СКІЛЬКИ МОЖНА ЗАРОБИТИ? Це один з тих варіантів бізнесу, коли потрібно буде вкласти чимало грошей. Так, на оренду приміщення, комплект обладнання і стартову кількість сировини потрібно буде витратити близько 300 тисяч гривень. Сюди треба додати близько 35 тисяч - це фонд заробітної плати.
   В середньому собівартість пластівців становить 6 гривень за один кілограм. При оптовому продажі кілограм коштує вже 23 грн. За 8 годин роботи на даному виробництві випускається 640 кілограмів продукції, при продажу якої прибуток за вирахуванням собівартості становить 10,8 тисячі гривень. І це тільки один робочий день. Тобто заробітки від 280 тисяч в місяць - це реальний показник для такого виробництва. А якщо компанія відкриє свій роздрібний магазин або інтернет-майданчик, ціни вже будуть не оптовими, а заробітки можуть серйозно збільшитися. З урахуванням часу на завоювання аудиторії окупність проекту відбудеться десь через дев'ять місяців.