Прибуткові бізнес ідеї в торгівлі

 
Прибуткові бізнес ідеї в торгівлі
Прибуткові бізнес ідеї в торгівлі
 Щоб відкрити бізнес у сфері торгівлі, не потрібно володіти великим набором специфічних знань і вмінь, які необхідні, наприклад, для запуску виробничого бізнесу. І тому підприємців дуже приваблює думка організувати своє торгове підприємство. У цій статті поговоримо про сучасні напрямки в сфері торгівлі, а так же перерахуємо найбільш затребувані і прибуткові бізнес ідеї торгівлі.

   Мрією будь-якого торговця завжди були ВІП-клієнти, або люди, у яких досить грошей, щоб здійснювати дорогі покупки. А для того, щоб отримати ВІП-клієнтів, необхідно було під них підлаштуватися і зробити процес купівлі для них найбільш комфортним і швидким, адже, як говорить прислів'я «гроші, які у них є - це час, якого у них немає». Але якщо раніше не було часу на те, щоб здійснювати покупки преміум і віп-сегменту, то зараз його немає практично у всіх. Тому сучасні тенденції сфери торгівлі зараз характеризуються одним загальним прагненням: удосконалити процес купівлі, щоб він був максимально простим і коротким настільки, настільки це можливо.
   Крім того, зафіксовано, що з кожним роком процес вибору товару (магазину, послуги) все більше переходить в інтернет. Число покупок, що здійснюються через інтернет, дуже швидко росте. Тому незалежно від того, якими товарами Ви маєте намір торгувати, обов'язково створіть Ваше представництво в інтернеті - сайт, блог, сторінку в соцмережі - де Ваша аудиторія мала б можливість зробити онлайн-покупку. Інакше Ви ризикуєте втратити до половини можливих продажів.
  Помічено, що в останні роки в сфері торгівлі відбувається так зване «укрупнення форматів» - покупці тепер віддають перевагу великим торговим центрам, куди можна приїхати на власному автотранспорті один раз в тиждень і зробити відразу всі необхідні покупки за цінами, що наближаються до оптових. Однак, хоча невеликим магазинчиках в форматі «біля дому» і передрікали швидку «смерть», цей формат все так же залишається на плаву - люди користуються такими магазинчиками для здійснення покупок протягом тижня в основному в робочі дні, найпоширеніший товар, який купують у таких магазинчиках, це хліб і хлібобулочні вироби.
   Так само на сфері торгівлі не могли не позначитися позитивні тенденції, пов'язані зі зростаючою популярністю еко-напрямку. Якщо Ви плануєте організувати свій магазин або точку в торговому центрі, кращим вибором буде торгівля еко-товарами. Зараз такі товари дуже активно випускаються виробниками, і тому не важко буде знайти постачальника, наприклад, еко-порошку для прання або постачальника екологічно чистих продуктів харчування. Зовсім необов'язково проживати в великому місті, щоб знайти виробника еко-товарів для укладення домовленостей про постачання, адже завжди можна скористатися інтернетом.
   Так само дуже актуальні і затребувані такі напрямки, як унікальні подарунки (як варіант унікальні листівки) та робото-техніка. Ці напрямки перебувають зараз тільки на стадії розвитку і ще не всі великі компанії активно взялися за них, так що у Вас є шанс за кілька років стати великим гравцем у своїй ніші.
   А тепер давайте подивимося, які сучасні бізнес ідеї торгівлі Ви могли б взяти за приклад для себе, щоб зробити швидкий і прибутковий старт в торговому бізнесі. Ми розповімо про бізнес ідеї, які стали популярними в силу своєї незвичайності або великої зручності для користувачів.

  БІЗНЕС ІДЕЇ ТОРГІВЛІ - 10 прибуткових бізнес ідей нашого часу

   1. Портал торгівлі, торгова площадка e-commerce. 

   Ми вже говорили вище, що є хороші передумови для розвитку інтернет-торгівлі і цим важливо користуватися зараз, не випускати моменту. Приклад компанії, яка використовує переваги інтернет-торгівлі в повну силу - компанія Alibaba Group. Все почалося з запуску сайту alibaba.com, мета якого спочатку полягала в тому, щоб надати допомогу невеликим китайським виробникам у виході на інтернет-ринок.

   2. Магазин екологічно чистих продуктів харчування. 

   Бізнес ідея, яка підтримує еко-напрямок в торгівлі. Світ змінився і тепер люди уважно ставляться до свого здоров'я, вважають за краще вести здоровий та спортивний спосіб життя, намагаються вживати в їжу екологічно чисті продукти. Тема екологічно чистого харчування зараз переживає справжній «бум»: люди вважають за краще переплатити за якість продуктів в спеціалізованому магазині, ніж купувати продукти сумнівної якості на ринку у сумнівних осіб. При цьому можна впевнено сказати, що ринок пропозицій в цій галузі не насичений.

   3. Магазин фігурного подарункового шоколаду.

   Бізнес ідея відкриття вузькоспеціалізованого магазину стає надзвичайно вигідною в даний час. А радувати незвичайними милими подарунками своїх близьких - один з найбільш позитивних трендів нашого часу. Багато виробників шоколаду випускають цікаві види індивідуальних шоколадних подарунків на різні свята, а так само є великий вибір шоколадних корпоративних подарунків. Аудиторія досить широка, попит на такі подарунки з кожним роком зростає.

   4. Торгівля "їжею з літака" на землі.

   Відмінна ідея, поки взагалі ніяк не реалізована на українському ринку. Тому ринок повністю порожній. Перший такий сервіс відкрився в Німеччині, називається він Air Food One. Цей сервіс дозволяє будь-якій людині отримувати "їжу з літака" один раз в тиждень прямо до себе додому. Почали з'являтися так само компанії, які торгують їжею від авіакомпаній на вулицях міст.

   5. Булочна-кондитерська за європейським форматом boulangerie. 

   Приклад boulangerie цікавий тим, що в кожній булочній-кондитерській такого формату продається просто величезний асортимент хліба і випічки. Причому не скажеш, що така булочна - це просто хлібний супермаркет, тому що вся випічка - авторська, а все, що продається в таких магазинах - це продукція екстра-класу, для VIP-клієнтів. А крім хлібобулочних виробів в такій булочній продаються так само торти і печиво, тістечка, пряники і вишукані цукерки ручної роботи.

   6. Продаж сігвеїв, міні-сігвеїв. 

   Сьогодні купити міні сігвей і пересуватися на ньому по своєму місту мріє практично будь-який міський житель. Екологічний принцип роботи, стильний зовнішній вигляд - все це з кожним днем ​​тільки додає популярності пристрою. Поряд з повнорозмірними сігвеями і міні-сігвеї, з'явилися одноколісні сігвеї, які набагато стійкіші звичайних і набагато легше по вазі - це дозволяє носити їх в руках. Хоча з'явився це пристрій кілька років тому, по всій Україні все ще відчувається брак поставок, тому можна сміливо відкривати бізнес з торгівлі цим незвичайним видом транспорту. В якості місця для відкриття торгової точки дуже підійде великий торговий центр.

   7. Продаж складних електровелосипедів (електроскутерів).

   Бізнес ідея стала популярна, оскільки на такий транспортний засіб навіть не потрібні права і реєстрація, хоча самі велосипеди, наприклад, такі як ElectroTown R2, є повноцінним транспортним засобом. Оскільки ця новинка вперше з'явилася саме в Китаї, Вашими постачальниками наймовірніше будуть китайські інтернет-магазини. Можна організувати бізнес як в форматі роздрібної торгової точки, так і відкрити для продажу електроскутерів інтернет-магазин.

   8. Продаж кишенькових диванів.

   Ви можете продавати унікальний продукт, створений з використаних нових технологій - надувний диван. Унікальність цього продукту в тому, що для того, щоб надути «Біван» взагалі не потрібен насос. Сам Біван являє собою невеликий мішок з парашутної тканини, який потрібно струснути кілька разів, після чого вручну закупорити. Після чого на «Біван» можна лягти, сісти або навіть поплавати на ньому по воді.

   9. Продаж дронів.

   Продаж незвичайного інноваційного продукту - результат наукових розробок для військових цілей, але потім почав використовуватися в самих різних «мирних» галузях. Як показала статистика, в 2015 році приблизно 700 тисяч чоловік в США мріяли отримати безпілотні літальні засоби в якості подарунка. На Fighting Walrus навіть стала продаватися програма, яка носить назву iDroneLink ™, і яка дозволяє підключатися до дрону через iPhone або IPad. Підключившись до дрону, можна без проблем командувати безпілотником за допомогою простого зручного інтерфейсу.

   10. Продаж 3D пазлів. 

   Свою популярність 3D пазли стали активно набирати півтора-два роки тому. З 3D пазлів виходять красиві будинки, приголомшливі об'ємні кораблі, пам'ятники архітектури в мініатюрі і інші незвичайні об'єкти. Купують їх теж в якості подарунка для своїх близьких. Деякі захоплюються ними як незвичайним творчим хобі.