Продаж керамічних димохідних систем

   
Продаж керамічних димохідних систем
У цій статті ми вирішили розповісти про одну досить привабливу і цікаву нішу - продаж систем димовидалення, а саме керамічних димохідних систем. В Україні цей ринок росте разом з обсягами будівництва котеджів, дачних і садових будинків. Багато власників вибирають естетичний і екологічно чистий обігрів - камін або піч.
   Учасники ринку пов'язують попит на керамічні димохідні системи з пожвавленням будівельної галузі та зростанням обсягів новозбудованої заміської житлової нерухомості. Так, згідно з даними Державної служби статистики в першому кварталі 2018 року в Україні здано в експлуатацію нових дачних та садових будинків загальною площею 978 000 квадратних метрів. Цей показник майже в півтора рази більший в порівнянні з першим кварталом 2017 року.

    В цілому ж, нова житлова площа в одноквартирних будинках становить сьогодні трохи менше половини - 41,5% від загального обсягу зданої житлоплощі. Тобто майже половину площі прийнятого в експлуатацію житла в країні. Також до житлової нерухомості слід додати каміни в популярних сьогодні лофтах, які не оформляються як житлова нерухомість, але служать для короткочасного проживання, а також печі в лазнях і саунах - всі вони також обладнуються системами димовидалення.
   Український ринок будівництва камінів і печей - великий і дуже активний. Його потенціал величезний. Особливо з урахуванням зростання економічної вигоди використання твердого палива - деревини і деревних брикетів - для опалення приватних будинків та котеджів.
   Традиційно левова частка продажів камінів і систем димовидалення доводиться на Київ і Київську область. Купити димоходи керамічні сьогодні можна у всіх регіонах країни - як в будівельних гіпермаркетах, так і в невеликих магазинах. Але найнижчі ціни на керамічні димоходи здатний забезпечити тільки великий імпортер.
   Власне, сьогодні практично ніхто не будує приватний будинок з каміном або піччю без сучасної димохідної системи. Вони йдуть у зв'язці. Це підтвердить будь-який майстер по каміну. А вартість пічних робіт в Україні включає не тільки вартість роботи майстра і матеріал для будівництва каміна, але і вартість системи димовидалення.

Переваги керамічних димоходів

   Керамічні димохідні системи користуються високим попитом, оскільки мають ряд істотних переваг в порівнянні з традиційною технікою кладки димарів за цілою низкою показників:

Безпека. Керамічний димохід стійкий до впливу високих температур і до займання сажі, стійкий до корозії.
Універсальність. За рахунок великого вибору діаметрів, керамічна система димовидалення в каміні або печі забезпечує хорошу тягу.
Легкий і швидкий монтаж. Керамічний димохід є великий і простий конструктор, зібрати і встановити який під силу навіть людині без будівельного досвіду.
Довговічність. Керамічні димарі відрізняє тривалий термін служби без необхідності ремонту. Він захищений від прогорання і корозії. За умови правильної експлуатації і своєчасної чистки - як правило, раз на п'ять років - такий димар служитиме понад 30 років.

   Безпека і довговічність керамічних димоходів обумовлені особливостями їх конструкції, застосовуваних матеріалів і технології виготовлення. Димоходи стійкі до дії високих температур і до займання сажі. Також відзначена стійкість внутрішньої керамічної труби і зовнішнього блоку до впливу агресивного конденсату.
   В силу всіх своїх переваг і невисокої ціни, керамічні димоходи для твердопаливних котлів та керамічні труби для печей користуються високим попитом в Україні.
   Ще кілька років тому, продаж керамічних систем димовидалення була б чудова ідея для бізнесу з нуля. Але ринок уже поділений: лідируючі ринкові позиції займають кілька великих постачальників з налагодженим збутом і розвиненою дилерською мережею по всій Україні, частку, що залишилася ділять велика кількість дрібних продавців. Таким чином, більш раціонально виглядає вихід на ринок через купівлю діючого бізнесу.