Прибутковий бізнес на старих меблях


   Часто при оновленні інтер'єру свого житла і купівлі нових меблів виникає закономірне питання: «а що робити зі старими меблями?». Як правило, їх вивозять в гараж або на дачу, а іноді просто викидають. Але насправді це є хорошою базою для того щоб почати свій невеликий бізнес з нуля з мінімальними початковими вкладеннями.

   У наш час тотальної економії досить привабливо виглядає така послуга як перетяжка диванів і реставрація старої м'якої мебелі, завдяки якій вона знаходить нове життя і зможе прослужити ще досить довго. Мало того, в результаті такої процедури ваш улюблений диван або крісло повністю перетворитися і зовсім відпаде потреба в придбанні нових меблів. Цей варіант стане найкращим рішенням особливо для сімей з невисоким доходом. Капітальний ремонт та перетяжка старої мебелі представляють собою зручний і практичний спосіб кардинального оновлення інтер'єру свого житла. Та до того ж ще й скоротивши витрати в кілька разів у порівнянні з покупкою нової обстановки.
   Але заповзятливі люди тут бачать відмінну ідею для бізнесу. У порівнянні з інвестиціями необхідними для того щоб відкрити навіть невеликий меблевий салон, організація бізнесу з ремонту та оббивання м'яких меблів виглядає менш витратною витівкою. До того ж подібні послуги на сьогоднішній день користуються високим попитом.
   Деякі підприємці та умільці виробляють перетяжку та ремонт меблів з матеріалів замовника. Відверто кажучи, це тупиковий варіант, і розвинути більш-менш прибутковий бізнес з нього не вийде. З його допомогою вам хіба що від випадку до випадку вдасться зайняти свій час і заробити на пляшку пива. І ніякої серйозної конкурентної боротьби такий бізнес витримати не зможе, з причини своєї збитковості.
   Найбільш перспективним варіантом є проведення робіт з використанням своїх витратних матеріалів. Такий спосіб є більш вигідним, адже оптова закупівля всіх необхідних матеріалів дасть можливість отримати непоганий «навар». Так, до того ж, цілком очевидним бажанням клієнта буде заощадити не тільки свої гроші, але також час і сили. Замовник хоче вибрати матеріал оббивки, тому вкрай важливо, щоб йому було з чого вибирати, заплатити гроші і якомога швидше отримати результат. Широкий асортимент матеріалів, висока якість і швидкість роботи зроблять вам найкращу рекламу у вашому місті. Звичайно, не варто забувати і про рекламу в Інтернеті, на різних форумах, розклеювання оголошень. Не лінуйтеся розносити листівки по поштових скриньках. Все це незабаром принесе бажаний результат.
   Починайте бізнес з ремонту меблів з малого. Так для початку вам буде необхідно купити комплект необхідних інструментів, і набір найбільш «ходових» матеріалів оббивки. Не варто відразу обтяжувати себе і ламати голову над питанням оренди приміщення під майстерню. Цілком підійде ваш гараж, якщо він звичайно у вас є. Найзручнішим варіантом на перших порах для вас буде перетяжка м'яких меблів вдома у замовника. І лише з часом, коли бізнес піде, можна замислитися про розширення і виділити кошти і відкрити майстерню з ремонту меблів. Наявність невеликого грузовичка для перевезення буде просто необхідна.
   Перетяжка меблів, як правило, має на увазі не тільки заміну оббивки, а й наповнення, тобто поролону, а також замінити несправні деталі та елементи. Для надання радянській мебелі сучасного виду як мінімум потрібно змінити висоту і нахил спинки, а можливо провести деякі інші зміни в дизайні виробу.
   Реставрація меблів радянських часів це сущі дрібниці, порівняно з тим які труднощі можуть бути пов'язані з реставрацією антикварних меблів. Це завдання вимагає найвищого рівня майстерності та вміння, тому братися за таку роботу не маючи належного досвіду не слід. Такі меблі, як правило, знаходяться просто в жалюгідному стані, а багато елементів необхідно відновлювати з нуля і вручну. Адже реставрація антикварних меблів вимагає від виконавця не просто повернути їй колишню функціональність, а в першу чергу відновити їх початковий зовнішній вигляд.
   Ремонт шкіряних меблів також завдання не з легких. Тут від вас будуть потрібні не тільки досвід, але і знання особливостей поведінки такого вельми специфічного і примхливого матеріалу як натуральна шкіра. Будь-яка помилка буде коштувати досить дорого, як і сам матеріал.
   Непоганим варіантом подальшого розвитку є скупка старих меблів, (зрозуміло, за безцінь) її подальший ремонт і продаж. У цьому бізнесі, як і в будь-якому іншому, необхідно тверезо оцінювати свої сили і можливості, тому слід прийматися лише за ту роботу, яку ви реально подужаєте і зможете виконати. З часом, ви навчитеся правильно оцінювати стан виробу, перш ніж братися за справу.