Бізнес ідеї для мам в декреті

   
Бізнес ідеї для мам в декреті
Час декретної відпустки - це не тільки радість спілкування з підростаючим малюком. Для багатьох мам це місяці відстороненості від суспільства, втрата почуття затребуваності, а головне - серйозні фінансові труднощі. Адже зарплату в цей час жінці ніхто не платить.
   У цій статті ми поговоримо про цікаві бізнес ідеї для мам в декреті. Ви побачите, що місяці, проведені вдома з дитиною, можна провести з додатковою користю. У цей вільний від основної роботи час можна не тільки ростити здорового тямущого малюка, але і розвиватися самій.

   Ви зумієте позбутися від одноманітності, повернете собі оптимізм, станете впевненою в собі самодостатньою особистістю. Ще б пак, вам не потрібно буде просити грошей у чоловіка на косметику і похід в кафе з подругами. Тепер ви самі будете в змозі дарувати подарунки і балувати себе і дитину.
   Читайте статтю і вибирайте заняття, яке принесе вам найбільшу радість. Це буде ваша власна справа, що приносить реальні гроші.

   1. Виготовлення букетів з плюшу. Нове, а тому модний сьогодні напрямок. Ці приємні на дотик букети складають з маленьких м'яких іграшок. Незвично, забавно, ексклюзивно. Збирати і компонувати гарний сувенір можна по-різному, на скільки вистачить фантазії. Додатковими прикрасами служать всілякі стрічки, намистинки, декоративна сітка або папір для обгортання. Вартість комплектуючих деталей зазвичай невелика. Якщо є бажання і можливість, елементи декору можна змайструвати своїми руками: сплести стрічечки з бісеру, прикрасити подарунок намистинками і паєтками. Якщо захочете піти ще далі, додайте до сувеніра цукерки і дрібні яскраві фрукти. Створюючи букет, варто пам'ятати, що призначатися він буде, швидше за все, молодим дівчатам або навіть дітям. Тому не варто робити його занадто об'ємним і важким.
   Робота піде швидше, якщо ви будете мати професійні інструменти: швейну машинку, оверлок, обладнання для розкрою тканини, клейовий пістолет. У цьому випадку Ваше виробництво стане практично на потік, а значить, збільшиться і виручка.

   2. Виготовлення листівок ручної роботи. Яких тільки листівок не зустрінеш сьогодні в магазинах. Здається, немає такої події або життєвої ситуації, для якої не знайшлося б парочки відповідних привітань.
   Однак подарунок ручної роботи цінується набагато вище. У ньому більше тепла, більше уваги. Принесена в подарунок красива, не схожа на інші листівка - завжди цінна і оригінальна.
   Так що, якщо ви любите рукоділля, відчуваєте красу і гармонію, то цей бізнес точно для вас. Налаштовує на творчість і той факт, що відшукати всілякі складові для майбутнього виробу сьогодні зовсім не важко. Чого тільки не виставлено на прилавки численних магазинів для творчості. А інтернет-магазини дозволяють доставити товар в будь-яку, саму віддалену точку країни.
   Створювати красиві листівки можна в різних техніках. Тут обмежень немає, підійде абсолютно все: вишивка, об'ємні картинки, малювання, аплікації, скрапбукінг, квіллінг.
   Ви заробите більше, якщо будете брати великі замовлення. Наприклад, можна зайнятися масовим створенням листівок для випускників шкіл і дитячих садків. Свої послуги можна запропонувати весільним салонам, фірмам по організації будь-яких свят та урочистостей.
   Вироби ручної роботи - як раз той випадок, коли хобі перетворюється в улюблену високооплачувану роботу. Не варто упускати такий шанс!

   3. Виготовлення закладок для книг з кольорового фетру. Ще один вид надзвичайно приємного проведення часу, з якого можна отримати матеріальну вигоду. Це забавні закладки для книг, виготовлені з м'якого різнобарвного фетру.
   Серйозним подарунком таку саморобку не назвеш, зате для невеликого оригінального презенту ця мила штучка чудово підходить.
   Звичайно ж ніяких правил і обмежень в такій роботі немає. Фантазувати і вигадувати можна нескінченно: дивовижні тварини, химерні квіти, всілякі візерунки.
   Однак готові ідеї сміливо можна брати і з інтернету. Яких тільки моделей тут не зустрінеш. Так що запасайтеся яскравими шматочками фетру, і приступайте до неймовірно приємного заняття - створення унікальних затишних книжкових закладок. До речі, подібні аксесуари цілком можна робити з паперу, зі шматочків дермантина, і навіть натуральної шкіри. Зрозуміло, що останні і продати можна буде дорожче.

   4. Виготовлення мила ручної роботи. І знову розмова піде про подарунки. Ну а що може бути приємніше? До того ж мило, це такий предмет побуту, яким користуються всі люди без винятку.
   Почати домашній бізнес з миловаріння не складно. Є в цьому ремеслі технології, які підходять навіть абсолютним новачкам. Звичайно, від вас буде потрібна старанність і здатність до кропіткої роботи. Ну а де не потрібні ці якості? Відомо три основних способи виробництва домашніх засобів гігієни.
   Мило, зроблене на промисловій основі. Для його виробництва потрібне звичайне дитяче мило з магазину. Мило, створене з безбарвної основи. І натуральне мило. Цей варіант трохи важкуватий для початківців миловарів. Однак набивши руку на більш прості способи, цілком можливо перейти до виробництва більш цінного і дорогого продукту - натурального мила.
   Технологія виробництва не відрізняється особливою складністю. Основу подрібнюють, поміщають в ємність і плавлять в мікрохвильовій печі. Щоб готове мило мало необхідний запах, в розплавлену суміш додають ароматичні речовини.
   Потрібний колір виробу надають за допомогою спеціальних барвників: натуральних або промислових. Можна варити мило з добавками. Тут теж немає меж фантазії. Підійде мед, молоко, цукор. Підготовлену суміш заливають у форми. Вони можуть бути самими різними. Тут потрібно експериментувати. Підійдуть як всілякі баночки, так і формочки для гри в пісок.
   А потім застиглі запашні шматочки мила витягуються з матриці. Оригінальний подарунок готовий.

   5. Виготовлення слінгобусів. Як взагалі знаходяться ідеї для бізнесу? Шукати краще там, де є щось незвичайне, поки ще не відоме широкому загалу.
   Наприклад, слінгобуси. Це сучасна прикраса для молодих мам. Подарунок, який стане  прикрасою для жінки, і веселою іграшкою для її дитини. Адже малюк зможе перебирати і смикати яскраві намистини і навіть чухати і масажувати прямо на руках у мами.
   Виготовляють слінгобуси з натуральних матеріалів. Зазвичай окремі намистини в'яжуть гачком з стовідсоткової бавовни, тому вони не завдадуть шкоди малюкові, і не викличуть алергії.
   Заняття це - справжнє блаженство для любителів дрібної кропіткої роботи. Свої шедеври можна урізноманітнити, використовуючи всілякі відтінки пряжі, створюючи намистини різних розмірів. Краще використовувати нитки яскравих веселих кольорів. Адже дитині повинно бути цікаво.

   6. Пошиття еко-сумок. Стильні господарські сумки з натуральних тканин ніколи не вийдуть з моди. Шиють цей зручний атрибут з льону або бавовни. Якісна тканина забезпечить сумці довге існування. При цьому вона не втратить кольору після прання, не зблякне на сонці.
   Покупцем такого господарського аксесуара в основному є молодь. А це означає, що при виборі дизайну не варто боятися експериментів і сміливих рішень. Еко-сумка за визначенням повинна бути яскравою і незвичайною.
   Для заняття подібним бізнесом будуть потрібні деякі вкладення в устаткування. Вам знадобиться хороша швейна машинка, відпарувач, оверлок, прес для кріплення фурнітури.
   З витратних матеріалів - бавовняні або лляні тканини, застібки, гудзики, кнопки. Загалом, всілякі аксесуари для прикраси.
   Шиються еко-сумки з готовими викрійками, які завжди можна знайти в інтернеті.

   7. Пошиття слінгів. Ще одна цікава бізнес ідеї для мам в декреті. Слінг - це пристосування для перенесення маленьких дітей. Сенс ідеї полягає в тому, що руки мами в цей час залишаються абсолютно вільні. Шиється практичний аксесуар таким чином, щоб переносити малюка було не тільки зручно, але й безпечно. Задумка ця поки що нова, але інтерес до оригінального пристосування вже досить високий. Значить, попит на подібний товар вже є. Чому б не побудувати на цьому власний домашній бізнес? Щоб приступити до масового пошиття слінгів, зовсім не обов'язково бути професійною швачкою. Дорога швейна машинка вам теж не знадобиться. Для роботи цілком достатньо звичайної побутової.
   Тканини вибирайте найяскравіших і найцікавіших забарвлень. Однак вони неодмінно повинні бути натуральними. Підійде бавовна, жаккард, бязь, м'яка джинсова матерія. Не забувайте, що призначений аксесуар для перенесення зовсім маленьких детей. Слінгі бувають декількох моделей. Для початку краще зайнятися випуском найпростішого варіанту. Він являє собою довгу смужку тканини. Ширина такого шарфа - 50-80 см, довжина варіюється від 3 метрів до 6.
   Набивши руку, можна переходити до більш складних варіантів. Наприклад, слінг-кишень. Це кільце з тканини з карабінами або гудзиками. Популярний також слінг-перев'язь, модель з кільцями.
   Викрійки всіх варіантів ви зможете відшукати в інтернеті. Тут головне - почати.